Grygar konečně kardinálu Dukovi zlomil vaz. Sobě snad také ...

9. 02. 2012 7:33:35
Akupunktura má svůj vědecký základ. Shodly se na tom Česká lékařská komora i ministerstvo zdravotnictví. Smířlivě se lékaři staví i k homeopatii a různým potravinovým doplňkům. Podnět k tomuto vyjádření opět poskytl klub bojovných
Hans Küng (2009)

Hans Küng (2009)

kliknutím na podtržené texty se dostanete k odkazům a odpovídajícím článkům na blogu i na netu

Katolíci se však zatím nemusí ničeho obávat. Populární vědecký katolík a viceprezident Sysifa se nepokoušel napravovat p.kardinálovi Dukovi krční páteř. To jen pan Duka se při svém ustanovení do funkce "primase českého :-)" vyjádřil v tom smyslu, že církev neumí oslovit veřejnost a tak se opře o pana Grygara, viceprezidenta a zakládajícího člena spolku Sysifos.

Teď si "český primas" i vědecký katolík ponesou důsledky. Veřejně dostali nejen od lékařů přez ústa.

Kdo ale konečně těm křesťanským bigotům vystaví účet za tunelování zdravotních pojišťoven zbytečnými náklady? Kdo konečně veřejně řekne Kardinálu Dukovi i Halíkovi že jsou tmáři a flanďáci? Ať vypadnou bigoti ze škol a universit!

Proč? Protože již druhá revize účinnosti těchto metod ve švýcarském zdravotním systému prokázala jejich výhodnost a účinnost v mnoha případech.,

Pan Grygar i současná předsedkyně Sysifa Ing. Lenka Přibylová sice tvrdí, že se otázkám náboženství nevěnují, ale  jednoznačně lze říci, že nejméně 50% jejich bludných balvanů směřuje do alternativního zdravotnictví a psychologie.

Tedy trendy a směry, proti nimž bojoval již Jan Pavel II. ve spolupráci se současným Benediktem XVI. Tehdy ještě jako prefektem kongregace pro nauku a víru - dřívější svatou římskou inkvizici.

Nejpregnantnějším počinem těchto bojovných křesťanských ateistů je prohlášení prof. a MuDr. Grofa za šarlatána kvůli transpersonální psychologii. Totéž dělá církev již 90 let s Jungem a nevědomím.

Nejlegračnější na celé věci je fakt, že podle platných římskokatolických encyklik by se před dominikánským kardinálem Dukou astronom Grygar v roli Giordana Bruna neobhájil ani v roce 2012. Viz: Bludný balvan č.1 pro Halíka a Grygara.

Dotyčnou zpackanou - anebo spíše po staletí opisovanou - encykliku o vztahu víry, vědy a rozumu napsal v r. 1998 Jan Pavel II.

Ale zůstaňme u akupunktury. Před několika lety vyšel na DVD cyklus světová náboženství. Celým cyklem provázel významný katolický kněz a teolog Hans Küng. Sysifové i pan kardinál Duka prominou, ale Hans Küng je v těchto věcech mnohem kvalifikovanější než oba zmínění čeští vědečtí katolíci.

V díle věnovaném čínským náboženstvím /DVD ke stažení/ pan Hans Küng říká:

"Málokdo ví, že akupunktura je vedlejším produktem taoismu. Taoismus je zaměřen na vnitřní harmonii. Na zdraví a uzdravení jednoho člověka."

ThDr.Hans Küng: "Úspěchy akupunktury jsou nepopiratelné!"

Křesťanství je prý zjevené náboženství. A zde je velký problém. O jejich zjeveních si můžeme myslet co chceme. Tak jako si to oni myslí o všech okolo.

Ale taoismus je přirozenou cestou vytvořený filozozofický systém. Taoismus je i přirozený pohled na člověka a na jeho zdraví. To ovšem hlasatelé "Božích Pravd :-)" nejsou schopni skousnout ani pochopit. A co pak teprve jejich neomylní papežové.

Přirozenou všímavost, citlivost a intuici inkvizice tisíc let - s Dukovými dominikány v čele - devastovala. Pak se může novopečený kardinál divit, že některé věci nejsou schopni křesťané pochopit.

Nedá se nic dělat, ale obávám se že namyšlené kašpárky Duku a Grygara nikdo mimo ČR nezná. Pan Hans Küng je sice občas církvi nepříjemný, ale je to celosvětově uznávaná katolická kapacita.

Pane Duko, sice jste dominikám a proti tomuto řádu inkvizitorů nebylo radno vystupovat - troufáte si zpochybnit prosté konstatování tohoto teologa že akupunktura nepopiratelně funguje?

Pane kardinále Duko pod vaši zodpovědnost patří mimo jiné i stránky pastoračního centra pražské arcidiecéze www.vira.cz. Tam se mezi jinými perlami dočteme:

"Dokud bude za čínskou medicínou stát nábožensko-filosofický podtext, od něhož je zřejmě neoddělitelná, pak tu máme pravděpodobně problém.

Stučně - obávám se, že tedy neexistuje způsob aplikace, kterým by byla čínská medicína pro křesťana přijatelná. Naopak potvrzuji, že způsob, jakým se u nás používá tzv. čínská medicína včetně akupunktury, je branou pro temné a okultní síly. Z tohoto pohledu ji nelze pro křesťana doporučit.
"

Srovnáním obou pohledů vidíme, že Sysifos je vyloženě prokatolickou bigotní organizací.

Se skutečnou  vědou nemá nic společného. To je ideologie.

Hodně by mě zajímalo, na základě čeho to onen kněžský šarlatán potvrzuje.

Pro rozumné křesťany jen dodám, že na meridiány je z křesťanského  hlediska dobré pohlížet jako na "spojky" mezi tělem a duší a proto jsou částí duše. Stejně tak, jako je částí duše i psyché.

Delší dobu mi vrtalo hlavou, jak tihle bigotní a nevědomí poučovatelé s kněžským svěcením přišli na to, že při akupunktuře hrozí napadení ďáblem a temnými silami - jak se mnohokrát opakuje na zmíněném křesťanském webu.

Ale potřeboval jsem odblokovat krční páteř a přišel jsem do centra REHAMED, kde mi nabídli akupunkturu. Lehl jsem si na lehátko a lékařka mi píchla někam jehličku. Během několika sekund se mi začaly klepat prsty a po chvíli i jedna ruka.

Došlo mi, že právě tohle ti nevědomí a tupí křesťanští kněží považují za ďábelské napadení. Ale jedná se jen o uvolnění bloku, traumatu, či potlačených emocí. Katolickým kněžím na papežský rozkaz zkrátka nedochází, že krk nezatuhne jen z průvanu. 

Smutné je, že na téhle úrovni se nachází i další ikona českého katolictví, slovutný "profesor" Karlovy university Tomáš Halík.

Pokud by tito šaškové v černém namísto mletí dogmat šli někam např. na traumaterapii, výsledek by  byl často i mnohem výraznější. A to bez jakýchkoli jehel.

Jasně vidíme, že celá akce Sysifa -kde si ministru zdravotnictví stěžovali na to,

že 20% lékařů používá nevědecké metody -  je v režii a zájmu křesťanských církví.

Možná chtěli místo nevědecké napsat nekřesťanské - jak jsme se dočetli o několik odstavců výše.

 

Církve nejenže nejsou schopny samy zaplatit své vlastní kněze, ale bojují proti prokazatelně

účinným a velice nenákladným medicínským metodám z čistě ideologických důvodů.

Jak dlouho jim budeme ustupovat?

 

Vzhledem k působení p.Halíka a tří křesťanských teologických fakult přímo na Karlově universitě deformují  obsah výuky psychologie, pedagogiky, medicíny a zvláště psychiatrie, filozofie, sociologie a dalších předmětů.

Křesťanská dogmatická filozofie-nefilozofie je naprosto nepřípustná jako základna současných věd. To je potřeba neustále znovu opakovat Halíkovi, Dukovi, Grygarovi i Benediktu XVI. A hodně nahlas.

 

Nakonec si můžete pustit 2,5 minutovou sekvenci kde katolický teolog Hans Küng konstatuje podstatu a účinnost akupunktury a následně cca 2,5 minuty jeho shrnutí a pohled na čínskou životní filozofii. /adresa na yutube: http://youtu.be/dkSm7gd6tPo /

Mě hodně zaujala "lékárna" pekingské nemocnice - obrovitá hala  ve které desítky lidí připravují byliny do sáčků na jednotlivá oddělení. Cena proti lékům bude nesrovnatelně nižší. Také jeden ze zdrojů konkurenceschopnosti čínské pracovní síly.

 

Podobné téma:

Ideální je propojit klasickou medicínu s čínskou, řekl on-line doktor

Odborné knihy Tomáše Halíka nejsou vědecké, rozhodla komise 11.11.2013

Úsměvně úděsné - původ a aplikace dogmat římskokatolické církve

Bludný balvan pro Halíka a Grygara č.1 - za papežskou neomylnost

Bludný balvan č.2 pro kardinála Duku za ne-vztah psyché a duše

Dvě předkožky Ježíše Krista. Ale kde jsou ptáky?

Bludný balvan č.3 pro křesťanskou akademii-Primát teologie nad vědou

Za co platíme ministra školství a jeho zaměstnance? x pí.Teplá

Švýcarská vláda: Homeopatie skvěle funguje!

Krize západní psychiatrie aneb totální rozklad společnosti?

Církevní restituce - ano či ne? Církve - k čemu tady jsou?

V základech krize - křesťanský sentiment

 

Ústí nad Labem, 10.2.2012

 

Jan Rýznar

Autor: Jan Rýznar | čtvrtek 9.2.2012 7:33 | karma článku: 21.23 | přečteno: 4653x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.16 | Přečteno: 128 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.46 | Přečteno: 516 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 228 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1556
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA. V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...