Nečas, VV,Babiš, anonymní pokladničky a korupce v ČR

13. 02. 2012 12:32:28
Před dvěmi týdny byla schválena novela zákona o veřejných zakázkách. "Nakládání s veřejnými financemi se tak stane výrazně transparentnější a efektivnější", uvítal tento krok ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Akcie na dor
JuDr. Hana Marvanová, Veřejnost proti korupci o.s.

JuDr. Hana Marvanová, Veřejnost proti korupci o.s.

kliknutím na podtržené texty se dostanete k odkazům a odpovídajícím článkům na blogu i na netu

Premiér Nečas vloni v listopadu vyhlásill: "v oblasti korupce není již co řešit". Nyní ministr jeho vlády konstatuje, že nějaká novela přinese výraznou změnu v transparentnosti veřejných zakázek.

Možná je to tím, že p.Jankovský je ministrem zatracovaných, vzývaných i proklínaných Věci veřejných a nikoli ministrem za TOPku či ODS.

Bártovi moc nevěřím. Johnovým fandou také asi nikdy nebudu. Ovšem fakt, že bio-řepkový oligarcha a lobysta Babiš ve svém tažení za "čistou" politiku v ČR označil za největší zdroj korupce právě Véčka  mě dosti zarazil.

Bio-palivový oligarcha 13.11.2011 v televizním pořadu sepsul kde koho a VV označil za nejhorší stranu od revoluce, vysmál se její protikorupční strategii a hájil vlastní protikorupční politiku.

O tom, že téměř u všech - které v pořadu obvinil z korupce - velice úspěšně lobboval ve prospěch  dotací na biopaliva  pan Babiš taktně pomlčel. Nyní již víme, že biopaliva jsou gigantickým nesmyslem či tunelem evropských rozměrů.

23.11.2011 premiér Nečas pronesl památnou větu o partyzánech v dubnu 1945 a vyřešené korupci v ČR.

Tato časová souslednost je zajímavá. Zejména, když si připomeneme, jak úporně ODS hájí anonymní pokladničky.

25.11.2011: Majitelem jedné z firem, do které jen v letošním roce odteklo z projektu elektronických zdravotních knížek IZIP desítky milionů korun, byl donedávna i europoslanec ODS Miroslav Ouzký.

 "Je to jen náhoda, anebo je Nečas, Babiš a ODS sbor větších h.....ků, než si dokážeme představit?"

Europoslanec Miroslav Ouzký byl před týdnem zvolen místopředsedou ústeckého regionálního sdružení ODS. Jak říkal p. Plzák - zatloukat, zatloukat a zatloukat. Můžeme jen doufat, že takovéto vystrčení problematického podnikatele se státními zakázkami bude pro všechny zúčastněné kontraproduktivní.

Kauza IZIP - stamilionový tunel - u jejíhož zrodu stál "populární" europoslanec M.Ouzký zničeho nic spadla do anonymní pokladničky - novináři se v ní začali šťourat cca 24.10.2011 -  opět  časová shoda?!

Pro ty, kdo lobují za bezmyšlenkové přitakání Evropě - Schwarzenberga, Zaorálka a pod. - připomínám že i takové Rakousko má funční zákon znemožňující anonymní pokladničky teprve od poloviny minulého roku. Steyer a Pandury pochází z Rakouska - kdo tohle asi tak může vyšetřit?

Zlodějové všech zemí spojte se!

12.5.2011 : Ultimátum Věcí veřejných, že strana odejde z koalice, pokud vláda nezlikviduje anonymní akcie, má šanci na úspěch. "O konkrétní podobě návrhu jsem připraven jednat," připustil na dotaz Aktuálně.cz premiér Petr Nečas (ODS). Dosud jeho strana i TOP 09 rušení akcií na doručitele odmítaly.

Asi nemá smysl dále zde anonymní pokladničky rozebírat. Je však zcela jasné, že ODS i TOP09 si anonymní pokladničky hýčkali a bránili. Dokonce i tak nesmyslnými argumenty, že zrušení těchto anonymních pokladniček by přineslo pokles zahraničních investic.

Můžeme jen tušit, jaké zahraniční investory lákají do naší země.

Kdo má prospěch z investora, který nemůže anebo nechce odkrýt svoji totožnost a identitu?

Ať se to komu líbí či nelíbí, ODS i TOP09 prohlašovaly, že anonymní akcie na doručitele budou řešit až v příštím volebním období. Přitom je zcela jasné, že anonymní akcie jsou osvědčenou základnou korupce. Otec privatizace - Tomáš Ježek - otevřeně mluví o podnikatelské klice, která zlobovala poslance napříč stranami.

Vzhledem k jejich letitému odporu ke zrušení akcií na doručitele

 můžeme naprosto otevřeně obvinit ODS i TOP09 z veřejné podpory korupce.

 

Z parlamentu prosákla zpráva, že anonymní akcie budou fakticky zrušeny právě připomínkovaným zákonem o transparentním vlastnictví firem, jehož schválení se očekává do konce roku a jeho účinnost od počátku roku příštího.

Nesmyslnost a lživost návrhu na zaknihování akcií z dílny letitého deformátora právního řádu ČR pana Pospíšila /ODS/ kritizovala např. pí Marvanová 1.2.2012.

Navrhovaný zákon neumožňuje dohledání vlastníků až do fyzických osob. Jedině pak je možno dokazovat korupci a její nebezpečí.

Vzhledem ke složitosti problematiky snad bude dostatek odhodlaných, kteří znemožní  Pospíšilovi a jiným zájmovým skupinám udělat z tohoto zákona bezzubou mediální kulisu.

I tak je Ouzký a spol. spíše vítězem, než poraženým. Jak se to vše vyplatí ODS a TOP09 ukáže čas.

 

Podobné téma:

H.Marvanová: Veřejné zakázky zbavené mlhy

Pravda, pokora a korupce. Nečasi ty v tom také jedeš!

Premiér Nečas - mimoň, kašpárek anebo mafiánské chapadlo?

Hodnota měny je kryta morálně etickými standarty společnosti

Láska, havlokreténi u moci a přiměřená obrana kolegy Matějky

TOP09 mor české pravice i české společnosti?

Věci veřejné - ano či ne?

 

Ústí nad Labem, 13.2.2012

 

Jan Rýznar

Autor: Jan Rýznar | pondělí 13.2.2012 12:32 | karma článku: 15.28 | přečteno: 1238x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 596 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 904 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.95 | Přečteno: 1570 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 496 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
Počet článků 228 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1556
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA. V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...