Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pontifikát Benedikta XVI. - trvalý útěk před zodpovědností.

Rezignaci  Benedikta XVI. hodnotím jako jeho první odpovědný čin. Od r.2005 kdy byl zvolen papežem je totiž trvale na útěku před zodpovědností.

Benedikt XVI.

Benedikt XVI. naprosto nevěří ani sobě ani papežskému úřadu jako takovému. Proto se od samého počátku snaží posilovat zdání autority papežství. Dělá to velice pochybným způsobem - svatořečením svých nedávných předchůdců.

Beneditova papežská neuróza začala nevídaně překotným blahořečením Jana Pavla II. Standart na takovouto akci býval minimálně 50 let po smrti dotyčného. Papežství se však hroutí jako domeček z karet a tak je jakákoli iluze obnovy jeho autority dobrá.

Popularita Jana Pavla II. měla své reálné kořeny. Délka jeho pontifikátu však opravňuje ke konstatování, že i Jan Pavel II naprosto selhal. Vyvolával iluzi změny, kterou však nekodifikoval do žádných podstatných dokumentů.

Benedikt XVI. tak mohl poplivat jakoukoli jeho snahu o řešení aktuálních otázek etiky a teologie. Benedikt XVI. rozjel svatořečení  ultrakonzervativců - Pavla VI. a Pia XII.

Kdo se opováží napadat nauku svatých papežů?

Etické selhání Pavla VI. se plně projevilo v encyklice Humane Vitae. Tato encyklika potvrdila, že katolíci naprosto nechápou spirituální význam sexuality. Na nejvyšší úrovni potvrdila učení, že jedno jediné použití kondomu katolickými sezdanými manžely je navěky uvrhne po smrti do pekla.

Všechny průšvihy encykliky Humane Vitae vyplývají z praxe celibátu. Nelze to vidět jinak.

Jan Pavel II. na tento vysoce problematický bod učení vsadil a udělal z něj hlavní moto svého pontifikátu.

Benedikt XVI. v r.2011 sice absolutní hříšnost kondomu ukončil, ale oba hlavní pachatele Pavla VI. i Jana Pavla II. rve na výšiny svatořečení. Klasická křesťanská schizofrenie neúnavně přikrývaná sentimentem do neviditelna.

V r. 2009 rozjel Benedikt XVI. snahu o svatořečení Pia XII, který byl papežem v letech 1939 - 1958. Pius XII. ve své připosranosti neměl odvahu přiznat chybu svého předchůdce Pa XI., který Hitlerovi posvětil ve vší tichosti Mnichov a "daroval" Polsko a ČSR jako úlitbu za slibovanou porážku sovětského komunismu.

Italští biskupové dokonce italský vpád do Habeše prohlásili za svátou válku - s tichým souhlasem papeže. Např. kardinál A. I. Schuster (blahořečen Janem Pavlem II. v r.1996), nadšený příznivec habešské okupace, dne 25. října 1935 prohlásil: „Italská vlajka nese v této chvíli do Habeše i Kristův kříž, aby byla otevřena cesta k osvobození otroků a otevřeny brány naši misionářské propagandě.“

Faktická Hitlerova brutalita si sice vynutila ústup i od tiché podpory, ale německá katolická církev katolíka Hitlera podporovala téměř až do hořkého konce.

Pius XII. v r.1945 umožnil prchnout přez Vatikán do Argentiny špičkám chorvatsko-katolické ustašovské chunty. Její počátky byly organizovány Vatikánem a na jejích nožích skončilo minimálně 600 tisíc chorvatských pravoslavných. Některé prameny udávají i násobky tohoto čísla. Těchto vražd se přímo účastnili stovky katolických kněží a řeholníků!

Tolik etika Pia XII., pojďme do teologie. Benedikt XVI. snahou o svatořečení Pia XII. žene katolíky do šílené konfrontace.

Pobíjení pravoslavných - nejen ustašovci, ale i Hitlerem - měl totiž Pius XII. dokonce "teologicky zdůvodněno". Jeho velice důrazně vyžadované učení, že - mystické tělo kristovo je identické s římskokatolickou církví - je dostatečně šílené a nepotřebuje komentáře. K zamyšlení může posloužit fakt, že poprve formuloval toto učení v encyklice o Mystickém těle Kristově několik měsíců po pádu Stalingradu.

Zdání a iluze o katolické ekumeně, které vyvolával Jan Pavel II., jsou v přímém protikladu s učením Pia XII. o mystickém těle Kristově.

Benedikt XVI. se projevuje minimálně jako muž mdlého rozumu, jestliže je ochoten

hrnout ke svatořečení Jana Pavla II. a zároveň Pia XII.

Kdoví. Možná jsem jen mdlého rozumu já. Vždyť on ten velebený Jan Pavel II. v roce 1998 blahoslavil chorvatského kardinála Stepinace. Jednoho ze základních spoluviníků genocidy pravoslavných chorvatskými katolíky. Ani zásadní protesty pravoslavných nezastavili lidového oblíbence Jana Pavla II. v tomto blahoslavení muže velice pochybné minulosti.

Zpráva z pravoslavného tisku:
Arcibiskup záhřebský Stepinac, ochránce a duchovní otec chorvatských klerofašistů (v době II. světové války), byl v roce 1998 papežem "mírotvůrcem" Janem Pavlem II. připočten ke sboru blahoslavených římskokatolické církve. Nestalo se tak snad za to, že s jeho požehnáním bylo zavražděno více než 700.000 pravoslavných Srbů? V současném Chorvatsku uvítali tento sakrální akt Vatikánu s nadšením a přijali jej jako nové papežské požehnání ke genocidě pravoslaných.

Nejlepší by asi bylo papeže svatořečit všechny. Alespoň budeme vědět na čem jsme.

Kralovat jim tam může  jezuitský kardinál Roberto Bellarmini. Šéf inkvizičního tribunálu, který vydal k upálení v r. 1600 astronma Giordana Bruna. Svatořečení tohoto katolického kriplíka proběhlo - světe div se - v roce 1930.

Legrační - anebo děsivá - je skutečnost, že svatořečení spadá pod "papežskou neomylnost"!

Pradávné proroctví přiřadilo Benediktu XVI. přívlastek sláva oliv. Benedikt XVI. si papežské slávy užil. Svým nástupcům však předává potápějící se církevní učení, které jede plnou parou na pobřežní skály.

O 110 let trvající katolické neschopnosti tváří tvář psychologii jako vědě se zde ani nebudu rozepisovat. Katolíci dodnes stojí proti Jungovi, Grofovi, traumaterapii. Konstatování, že Grofův termín "psychospirituální krize" je ekvivalentem pro průchod temnou nocí Jana od Kříže vatikánskou hierarchii naprosto irituje.

Bodejť by ne. Katolíci dodnes neuznali ani jednoduchou logiku konstatování, že psyché je zcela nutně podmnožinou duše. A tedy že účinná psychoterapie nutně léčí duši.

Římskokatolická církev i po Benediktu XVI. stojí proti těm,

kteří duše léčí prokazatelně a ve stále větším množství.

Co na to řekne archanděl Michael při volbě nového papeže?!

Katolíci trvají na kulišárně o papežské neomylnosti. Papež je neomylný, pokud předepsaným způsobem rozhoduje o věcech víry a mravů. To je hezké :-). Neboť všechny ostatní papežské dokumenty - které nespadají pod neomylnost - jsou kryty autoritou Magisteria učitelského úřadu církve. Autorita tohoto úřadu nesmí být jakkoli snižována ani zpochybňována. Dokonce ani formulací hypotéz, jejichž ověření by hypoteticky mohli vést ke snížení autority tohoto úřadu.

Katolíkům bych vzkázal jediné - kdo si chce hrát na neomylného, tak musí rozhodovat vždy, když je toho zapotřebí - jinak lže sám sobě i ostatním. Benediktu XVI. bych ty slavné olivy vyměnil za obílené hroby.

Podobné téma:

Benedikt XVI. pro Financial times - lže jen nám anebo i sám sobě?

Bůh Benedikta XVI. není zdrojem etiky. Je jen zdrojem jeho moci.

Blízký konec nejrozšířenější utlačovatelské ideologie - křesťanství

Bezpečnostní politika "státu" Israel - inspirace nejen pro Evropu.

Římskokatolický kněz - můžeme mu říkat duchovní?

Benedikt XVI.: víra je nad morálku. Co vy na to, lékaři?

Teologie je věda stejně jako astronomie či biologie.Cha cha chá!

Bludný balvan č.3 pro křesťanskou akademii-Primát teologie nadvědou

Grygar konečně kardinálu Dukovi zlomil vaz. Sobě snad také ...

Bludný balvan č.2 pro kardinála Duku za ne-vztah psyché a duše

Gospa z Medžugorie Benediktu XVI.: opravte encykliku Fides et Ratio

Bludný balvan pro Halíka a Grygara č.1 - za papežskou neomylnost

Svatá Boží Trojice - podvod tisíciletí

 

Ústí nad Labem, 13.2. 2013

 

Ing. Jan Rýznar

Autor: Jan Rýznar | středa 13.2.2013 7:35 | karma článku: 15,42 | přečteno: 919x
  • Další články autora

Jan Rýznar

Už i prezident M. Zeman přestal považovat kněze a preláty za elity.

Máme v novodobé ČR novinku - veřejně se mezi sebou melou špičky české katolické církve. Možná si řeknete, že je nám to fuk. Třeba ano, ale jejich vliv na společnost a zejména univerzity byl hodně zásadní. To se mění.

16.1.2019 v 7:53 | Karma: 16,28 | Přečteno: 689x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

Dědo, uřízni mi hlavu! - předvánoční koupání se 4-letou vnučkou

Týden před štědrým dnem, jsem byl na návštěvě u syna. "Dědo pojď, já se jdu koupat. Můžeš tam být se mnou." Pozvala mě navečer čtyřletá vnučka k oblíbené hře a rozpravě u vany.

26.12.2017 v 14:30 | Karma: 21,83 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

Tyto volby nebyly o p. Babišovi. Bylo to zúčtování se všemi, kdo mu vůbec neměli dát šanci

Jsem vyloženě potěšen výsledky právě skončených voleb - aniž bych je byl schopen v této nádheře očekávat. Až na Babiše se totiž klepou všichni kdo nám vládli v předchozím volebním období. Všichni včetně prezidenta Zemana.

22.10.2017 v 9:23 | Karma: 21,31 | Přečteno: 1349x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

Tomáš Halík - žvanil odmítající dělat to, co dělat skutečně má.

Tomáš Halík - se vyjadřuje ke kdečemu a dokonce je ochoten být i českým prezidentem. K vyloženě překonaným a v současnosti neudržitelným představám své církve o psychologii, psychoterapii, psychosomatice, etice a pod však mlčí.

16.10.2017 v 7:56 | Karma: 32,39 | Přečteno: 1589x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

Kdo já to jen vlastně jsem?

Trvalý dotyk s jinou realitou - my jí říkáme třeba Matrix. Jsou však kultury, které ji nazývali Tao. Podstatou všeho je Tao, ale už když tato tři písmena vyslovíš, tak už nejsou Tao. Prostě Matrix.

18.3.2017 v 8:10 | Karma: 14,49 | Přečteno: 333x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Rýznar

Jiří Grygar trucuje a odmítá státní vyznamenání. Že by zdravá sebekritika?

Vynikající popularizátor astronomie a zneuznaný hegemon katolicko - křesťanské demagogie vůči humanitním vědám, katolický astrofyzik Jiří Grygar odmítl svoji nominaci na státní vyznamenání. Co je v pozadí?

3.6.2016 v 12:34 | Karma: 31,94 | Přečteno: 2345x | Diskuse| Věda

Jan Rýznar

Proč křesťanské církve zarytě popírají vědomí, nevědomí i šestý smysl?

Cca 20 let si uvědomuji největší trapnost celého křesťanského světa v 21. století. Tou je deklarovaná a vynucovaná představa oddělenosti a snad i izolovanosti "duší" žijících lidí mezi sebou a od sebe.

26.2.2016 v 2:48 | Karma: 14,67 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Věda

Jan Rýznar

Vánoční zamyšlení - idea a ideologie.

Život má spoustu paradoxů. Ty však jako celek dávají smysl. O vánocích narážíme na jiný paradox. Již jej nejspíše ani nevnímáme. Můžeme právě teď položit otázku, zda on - a celek do kterého patří - vůbec dává nějaký smysl.

25.12.2015 v 8:33 | Karma: 8,83 | Přečteno: 407x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

Co samet zamlčel - Germanizace českých nežidovských podniků po září 1938

V debatách na počátku 90.let - nad údajným bezprávím Benešových dekretů - byl zamlčen jeden velice důležitý aspekt. Němci ihned po záboru pohraničí zabrali všechny ne-německé průmyslové i zemědělské podniky pod německou správu.

17.11.2015 v 9:05 | Karma: 30,34 | Přečteno: 1790x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

11.11. Den válečných veteránů

Kontinuita české státnosti nestačila vzniknout. Tím více pozornosti si zaslouží dnešní svátek - Den válečných veteránů.

11.11.2015 v 7:18 | Karma: 10,18 | Přečteno: 393x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

Vědomí i nevědomí, takové i makové - Marx, Jung, Grof. Základní pojmy

Východní filozofie po staletí pracují s vědomím a myslí. Mají desítky exaktních výrazů pro různé podoby a stavy mysli i vědomí. Západní filozofie se zatím k ničemu takovému dopracovat nemohla.

20.10.2015 v 7:33 | Karma: 9,06 | Přečteno: 579x | Diskuse| Věda

Jan Rýznar

Základní pravda o tzv. zjevených náboženstvích - judaizmu, křesťanství a islámu.

Pojem "zjevená náboženství" usvědčuje ze lži sám sebe. Pravdivý a oprávněný by totiž mohl být pouze v jednotném čísle - "zjevené náboženství". Základní problém je v tom, že z oné "zjevenosti nauky" prý plyne absolutní pravdivost.

14.8.2015 v 12:33 | Karma: 15,73 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

Květen 1945 u dědy na gruntu: Strachu bylo dost, teď je čas pro radost ....

O našich předcích víme jen málo a o reálných dějinách ještě méně. Můj děda od mámy byl sedlák v Krumpachu v Zábřehu na Moravě. Jeho životní krédo znělo: "Boj je život vyvolených a smrt je jejich vítězstvím."

15.6.2015 v 1:00 | Karma: 16,02 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

Jan Rýznar

Práce s vlastní energií. Její transmise v měkkém a tvrdém čchikungu

Při používání rádia a TV považujeme za samozřejmé, že energie z jejich vysílačů se line krajinou a prostupuje budovy podle docela jiných zákonitostí než potom, energie zvuku a obrazu z radio a TV příjímačů vyplňuje místnost i prostor.

18.1.2015 v 15:20 | Karma: 8,80 | Přečteno: 663x | Diskuse| Věda

Jan Rýznar

Pane Halíku: Já jsem ... také Charlie!

V zamyšlení nad postojem docenta sociologie Karlovy univerzity p. Tomáše Halíka o prý nutné servilitě k náboženským představách našich bližních mě napadl kratičký bonmot - anebo vtip - o Ježíšovi, sexualitě, křesťanství i islámu.

16.1.2015 v 12:30 | Karma: 23,06 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

17. listopad - 25 let svobody - co se u mě změnilo?

17. listopad je pro mě významné výročí. Jsem velice vděčný za svobodu pro naši zemi. Díky svým rodičům i příbuzným jsem po svobodě toužil již od svého početí. Doslova od svého početí.

16.11.2014 v 9:03 | Karma: 9,28 | Přečteno: 460x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

Kdo jsem? Člověk, muž a žena. My :-)

Touha vysílaná k těm, od kterých nás docela zbytečně dělí třeba jen několik kilometrů. Ty kilometry nás však možná spíš spojují, než jen dělí.

29.9.2014 v 12:02 | Karma: 7,05 | Přečteno: 289x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Rýznar

Velice problematický produkt našich univerzit: ř-k kněz.

Jedním z produktů našich univerzit je mimo jiné římsko-katolický kněz. Někdo možná namítne, že dotyčný se knězem stává až tím, že mu na hlavu položí biskup ruce ... Naše univerzity však dotyčnému předtím důkladně vysvětlí, ja

22.7.2014 v 7:35 | Karma: 21,97 | Přečteno: 1928x | Diskuse| Věda

Jan Rýznar

Pravdivost v našich osobních a příbuzenských vztazích.

Pravdivost v osobních vztazích - zejména s těmi nejbližšími - je základem zdraví, štěstí prosperity i finanční hojnosti.

30.6.2014 v 7:30 | Karma: 8,31 | Přečteno: 561x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

Omyly naší civilizace - pomíjivý jako myšlenka.

Všeobecně se traduje, že myšlenka beze stopy zaniká, jakmile ji pustíme ze zřetele. Veliký omyl. S myšlenkou je to jako se světelným paprskem - také nezaniká, když zhasneme baterku. Letí si klidně dál prostorem rychlostí 300.000 k

28.6.2014 v 9:03 | Karma: 13,07 | Přečteno: 683x | Diskuse| Věda
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.