Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

22. 10. 2011 14:35
Uvádíte nepravdy

Ve skutečnosti došlo za socialismu k velkému růstu produktivity práce a propad v mezinárodním srovnání nastal až po privatizačním puči.

(6. místo na světě za první republiky? To je zcela absurdní, možná tak ve výrobě oceli. Ještě nadávno propagandisté uváděli 10. místo, teď 6., za chvíli budeme s velkým náskokem první.)

0 0
možnosti

petrph

22. 10. 2011 9:09
naprosto zbytečné

Ono to tam všechno je i dnes, trestání korupce, dohledy nad justicí atd..jenže se to nepoužívá. Takže snad jedině dosti šílená představa ombudsmana,který by  mohl ze své pozice odvolávat soudce, prokurátory,trestat právníky?? To je dost naivní představa, a pokud by se uskutečnila,ptejme se kdo by asi potom byl na takovou pozici navržen a co by se asi stalo až to tu po volbách převezme bolševik...:-(

0 0
možnosti

jirka1965

22. 10. 2011 8:31
Eloktroinženýr a technik nemohl spát

a za noc vyplodil dva články o právu. Nechci vám radit, protože na blogu si můžete psát co chcete, ale vaše nevědomost a nevzdělanost z oblasti práva je naprosto zřejmá a úsměvná. Neznáte právní dějiny, neznáte vývoj práva, navrhujete na jedné straně naprosto podružné maličkosti (svazky homosexuálů), na druhé straně navrhujete změny, na základě, kterých by se musela měnit Ústava a jako správný úderník to svádíte na marxismus-leninismus, přičemž jste si tam šoupnul ještě Stalina (termínem, který jsem ještě neslyšel). Víte, kdybyste právě ty právní souvislosti trošku znal, tak byste byl s tím marx-leninismem opatrnější. Naše Ústava, od které se naprosto všechny zákony odvíjí byla schválena 16.12.1992 (účinná od 1.1.1993), je faktickou kopií Ústavy přijaté dne 29.2.1920, ve své podstatě jsou tam změny poplatné době, ale podstata je stejná - a tam bych marxismus-leninismus opravdu nehledal.

0 0
možnosti

karellajk

22. 10. 2011 8:13
Zpackaný Občanský soudní řád?

Domnívám se, že podstatou špatného chodu justice je Občanský soudní řád a skutečnost, že soudci nejsou za svá nesprávná rozhodnutí odvoláváni. V justici, kde soudci mohou ignorovat důkazy opaku, těžko najde občan spravedlnost. Moje zkušenosti jsou na: http://kareljanuska.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti

jirka1965

22. 10. 2011 8:52
Re: Zpackaný Občanský soudní řád?

Odvolat soudce jde, ale je to velmi složité. A je dobře, že to je složité. Kdyby to bylo jednoduché, tak bych tam reálně viděl zasahávání moci výkonné do moci soudní. Že někdo rozhodl soudní spor ve váš neprospěch - to se stává. Většinou se jedná o spor mezi někým a každý vyhrát nemůže.

0 0
možnosti

p_c

22. 10. 2011 7:42
jojo

Pane Rýznare, To je všechno pravda, ale bez revoluce a výměny několika generací to asi nepůjde

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.