Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

1. 11. 2011 13:54
Tak takhle si představujete nějaké to vaše postkřesťanské

....paradigma ?

Váš článek, milý pane, je vzorovou ukázkou fanatismu. Rv

0 0
možnosti

Saltos Alim

28. 10. 2011 17:56
To jsou věci

"Síla " předloženého militantního  religiozního, duchovního a duševního stryptýzu  servíruje několik poznatků které jsou v článku  zanedbané. Třeba, že jeho prarodiče jsou v jeho současném pojetí ubožáci a blbí. Návštěvou náboženství otevřeně bojoval proti totáči, a mohl by být i odškodněn. Od  pánů Grygara a Halíka by ani pes kůrku chleba neměl přijmout a basta. Boj proti čínské medicině a východní psychologii nutno vzdát i když jakoukoliv jeho formu nikdo nezná. Co křesťanství nabízí  si může pamatovat z doby kdy je prožívall. Majetek církví narůstal u těch velkých přes 20 století z darů věřících a vlastní práce. Úroveň spirituality se dá těžko měřit, ale samochvála  páchne. Náboženství které dovede potkávat zemřelé i po týdnu bych doporučil doplnit poznatkem, že sovětská věda  svého času dovedla se zemřelým mluvit i další den - bohužel nikdy neodpovídal. A co tak perpetuum mobile? 8-o

3 0
možnosti

Faustino

28. 10. 2011 13:05
Benedikt XVI.:

„Je-li církev osvobozena od svých materiálních a politických břemen a privilegií, může se lépe a skutečně křesťansky věnovat celému světu a být mu otevřena" (Freiburg im Breisgau, 25. 9. 2011).

5 0
možnosti

Vrah

27. 10. 2011 20:50
Ach jo!

1) Ad „Měli by všichni vědět,že dle rad oficiálních křesťanských servrů se nedoporučují žádné terapie“ – nevím, co jsou to „oficiální křesťanské servery“, stejně jako nevím, co si představujete pod slovem „terapie“, ale ač jsem křesťanem déle než čtvrt století, nevím, o čem mluvíte.

2) Ad „Křesťané, já Jan Rýznar jsem byl jedním z vás a tak se vás ptám:jistěže vám ten majetek byl komunisty ukraden - ale kdo a proč vám jej dal?!“ – Co je vám do toho? Právo buď platí pro všechny, a pak je vám po tom prd, nebo je náš stát ještě méně právní, než jsem si myslel.

3) Vaše nenávist ke křesťanství a k církvím je signifikantní; říká se tomu poturčenec horší turka. Vůbec vám tu nenávist nezávidím, musí být strašné s něčím takovým žít.

2 0
možnosti

iacobau

27. 10. 2011 12:58
Výborně!

Vážený pane, děkuji Vám za učebnicový příklad netolerantního fanatismu. Užitečný je zejména pro všechny, kteří nazývají všechny křesťany fanatiky.

Přátelé, zkuste rozlišovat - toto fanatismus nepochybně je, dokonce i s oním charakteristickým tvrzením "nevěřím, ale vím".

Panu autorovi bych rád nějak poradil, ale je těžké radit. Přesto se o to pokusím. Zkuste prosím s notnou dávkou pokory upustit od majetnictví pravdy a více respektovat druhé. Nedělat je takovými, jakými je chcete mít, ale respektovat je takové, jací doopravdy jsou. Hodně štěstí.

3 0
možnosti

Lesní sběř

27. 10. 2011 12:33
Nesouhlasím s thezí...

...že majetek byl církvím ukraden. Majetek vzešel z lidu a od lidu, církvím byl toliko zapůjčen výměnou za mlhavý příslib spasení a života věčného. A po únoru si lid ten majetek zase vzal zpět. Můžeme zajisté diskutovat o tom, nakolik to bylo fér, ale právo jsme na to měli, na tom trvám. Jestliže mohli za Masaryka přerozdělovat majetky šlechty a za Josefa II. rušit kláštery, proč bychom nemohli za komunistů zrušit majetková práva církví? Je to snad méně legitimní, než kterákoliv jiná pozemková reforma?

-

Ostatně, dnes je jiná doba. Výrazně jiná doba. Církve dávno přežily svou užitečnost. Existuje vůbec dnes ještě společenská poptávka po tom, aby církve měly nějaký majetek vyjma sakrálních staveb? Udělejme referendum, ať se ukáže, kdo ve skutečnosti stojí o nějaké církve.

4 0
možnosti

sweet

27. 10. 2011 12:39
Re: Nesouhlasím s thezí...

Když může být navrácen majetek zabavený šlechtě, proč by nemohl být vrácen majetek církvi?

Ostatně, stát dnes výrazně přispívá církvím na provoz, po restituci tato povinnost odpadne.

3 0
možnosti

Cynyc_

27. 10. 2011 12:17
Ach tak.

Autor, který se potkává s lidmi týden po jejich smrti, píše "vyučování darwinovi teorie" a co nejhůře, domnívá se, že v ideologických otázkách existuje objektivní pravda, nám tady káže o tom, že bychom neměli vracet církvím peníze, protože on s jejich ideologií nesouhlasí. Tak to je opravdu argument, před kterým padneme všichni na zadek ;-D

0 0
možnosti

tromi17

27. 10. 2011 12:07
vraťme majetek i komunistům

nabyli ho stejně jako církev

4 0
možnosti

Faustino

27. 10. 2011 11:41
Karel Havlíček Borovský:

Bůh náš otec, pro chování deset nám dal přikázání, ale církev, naše máť, zkrátila je v jedno: Plať!

7 0
možnosti

sweet

27. 10. 2011 10:55
Křesťanství

Obávám se, že na vodě byla vaše víra, ne křesťanství. Opravdu jste se nechal zviklat krizí v manželství a "blbou dobou"? Nepřimknul jste se víc k Bohu, aby vám pomohl z těžké životní situace? V pseudonáboženstvích, ke kterým jste se přiklonil odpověď nenajdete. A pokud víte, že nemusíte věřit, tak je zbytečné vysvětlovat vám, k čemu církve máme. Líbí se mi vaše otázka ohledně řešení krize - spíš byste se měl ptát po příčinách krize. Jak píše sv. Pavel - kořenem všeho zla je láska k penězům - zde máte i odpověď na vaši otázku. Já, Pavla Sladká, jsem křesťanka a řeknu vám, co mi křesťanství dává: poznání Boha, protože skrze Krista přišel mezi nás (to vám jiné náboženství nenabídne, jen křesťanství), jistotu spasení, protože vím, že Kristus je můj Spasitel, neskutečnou svobodu, protože se nemusím ničeho bát, když vím, že je Bůh na mé straně. Ano, můj život nebude jedna veliká blaženost, přijdou i těžké chvíle, ale mám někoho, kdo mi pomáhá, mám Boha.

2 0
možnosti

Nebojim se rict pravdu

26. 12. 2011 6:50
Re: Křesťanství

Tak to je mazec.. Jsem opravdu stastny, ze vas krestanu je jen zanedbatelna, lec stale velmi draha, mensina.

2 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.