Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NK

jaroléto

7. 11. 2011 16:28
Jen to ne!

Nevím, jestli autor blogu vykonává nějakou pedagogickou činnost nebo na tento post teprve aspiruje. Každopádně se mi při čtení ježily všechny vlasy hrůzou, že by se mohl dostat na dohled či doslech nějaké vzdělávací instituce jako její zaměstnanec. Pokud se chystám psát blog na téma vzdělávání a výchova, přečtu si ho po sobě ne třikrát, ale pětkrát a ještě ho dám někomu na kontrolu.. A pokud se chystá psát bakalářku, tak tam mu takové elementární neznalosti rozhodně neprojdou. Obsahovou úroveň textu blogu z důvodu zachování vlastního duševního zdraví rozebírat a  posuzovat nebudu.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

7. 11. 2011 11:25
Já skutečně učím

a nejen díky tomu vidím, že toto, stejně jako kterýkoli jiný článek pana Rýznara, je neskutečný blábol nehodný někoho, kdo má údajně vystudovanou VŠ.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 11. 2011 8:16
no jistě

jak by totiž měl fungovat ten bod a)plně vědomě používá didaktické postupy,které čistí a formují žákovo nevědomí,čili jeho intuitivní reakce?Tak to třeba fungovalo na vojně-rozkaz-neplnění-trest, nebo opačně rozkaz-příkladné splnění- vyznamenání,opušťák,povýšení.Podobně v práci-splněná práce  plat, uděláno něco navíc- prémie,nesplněno-snížení platu,vyhazov.

Bohužel naše školství žádné takové motivační prvky nemá.Přesněji řečeno už je nemá,.Řekněme že v dřívějších generacích rodiče chápali že právě škola, vědomosti, vzdělání,titul přinese jejich dětem životní úspěch. Ale pouze dohromady.Absolvent  musel být dostatečně školou připraven,aby v praxi-i s diplomem své dosažené vědomosti zhodnotil pílí a poctivou prací.

To dnes padlo-buď rodiče i děti na vzdělání kašlou-min.na podpoře to jde i bez něj,nebo požadují na škole bezpracně,nebo za peníze dobré známky a diplom,protože si oprávněně myslí ten sám o sobě přinese majiteli prospěch a výhodu.Motivace na učení a výchovu nevědomí mínus 100%

0 0
možnosti
R

rito

7. 11. 2011 9:06
Re: no jistě

I takto lzeR^

0 0
možnosti
JD

pedr64

7. 11. 2011 7:42
prdlačky

škola má učit, ne vychovávat. Od toho je rodina. Stejně jako nedáte ne výchovu děcko sousedovi nebo kolegovi z práce.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 11. 2011 8:21
Re: prdlačky

právě naopak,protože většinu informací které škola dětem odpřednáší stejně brzo zapomenou.Chvála bohu že aspoň ty první ročníky jedou tvrdým drilem (tedy skoro výchovou), tak že číst psát, počítat už lidé nezapomenou. Ale jak se pak přidávají další předměty, tak míra vědomostí sice učených, ale velice brzy zapomenutých vědomostí vysoce stoupá..

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.