Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NSRP

Nebojim se rict pravdu

26. 12. 2011 6:25
Diky, opet trefa do cerneho

Pokud ma krestanstvi hodnotu, tak jedine negativni.

2 0
možnosti
I

IoannesBaptist

11. 12. 2011 19:18
Ostře se vymezit

proti vlastní karikatuře křesťanství je zrovna tak laciné, jako opěvovat vlastní karikaturu buddhismu.

2 0
možnosti
O

obcas

10. 12. 2011 23:07
##

Krize krestanststvi nabozenska nebo filosoficka a do jake hloubky? Tema na delsi rozpravu.

Jiste je, ze sekundarni nabozenska forma v sobe neni schopna odrazit vyvoj lidkeho jedince a spolecnosti.

Na druhou stranu, jine mnohe rekneme 'formy viry', na tom nejsou o mnoho lepe.

A zakladni otazky zustavaji stale nezodpovezeny.

0 0
možnosti
JL

jirka1965

10. 12. 2011 22:29
Komunisto!

Rv

1 0
možnosti
V

Vero82

26. 12. 2011 6:36
Re: Komunisto!

S tim oznacovanim ne-krestanu "komunisty" nas uz nudite.. Nejaky lepsi argument nemate? 90% populace CR nejsou krestane. Kdyz je nekdo proti krestanstvi, neznamena, ze je komunista, ale proste jen normalne racionalne smyslejici clovek, ktery napr. nechape, jak nekdo muze dobrovolne otrocit zvuli cirkevnich zpolitizovanych kriminalniku.

3 0
možnosti
BT

markyz.Gero

10. 12. 2011 22:06
ať se vám to líbí či ne

křesťanství má hodnotu samo o sobě, jakou mají hodnotu lidé kteří jsou v tomto okamžiku představiteli křesťanské církve je věc naprosto jiná, dle vás by měli být jiní, dle někoho jsou naopak příliš málo dbalí tradic, tato otázka je věcí jen diskuze, ale jistě víte že církev nikdy nebyla vzor avantgardy naopak vždy nechala věcem volný průběh moc dobře ví že co je dnes strašně důležité bude zítra marginální a církev

0 0
možnosti
OK

iacobau

10. 12. 2011 20:47
Vážený pane Rýznare,

ve vašem textu je jakési obecné odsuzování křesťanství, ale z nemnoha náznaků mám pocit, že vaše a moje chápaní křesťanství se natolik liší, že zůstává jen název. Jednoduchá aritmetika, nebo chceme-li obchodní vztah, kdy pokud člověk koná přikázání od Boha, ten jej odměňuje, prohřešky pak trestá, je někde na hranici křesťanského analfabetismu, dětinského chápání. Je možné jít hlouběji a zjistit, jak povrchní by bylo zůstat jen na této tezi.

Když už tu zmiňujete vědu a víru, musím poukázat, že rozpor mezi vědou a vírou nastává pouze tehdy, pokud podstatu Bible jako Božího slova vidíme v poučení, jak svět funguje (a ejhle, vzniká tu rozpor mezi viděním světa dnes a před dvěma třemi tisíci lety). Tak jako věda nemůže dojít k onomu konečnému proč, stejně tak teologie padá na otázce jak, protože ze své podstaty je jí tato otázka cizí.

Rozpor chápání dobře ilustruje věta: Tak jako křesťan věří Ježíšově učení o spáse, tak nevěřící nevěří Ježíšově chození po vodě.

4 0
možnosti
PS

WetSinglet

10. 12. 2011 20:01
zajimave

skoda, ze pojem krestanstvi je stejne siroky jako pojem evropan nebo american.....ale mam dojem, ze pokud by krestane misto zpovidani se ze hrichu a nasledneho modleni o odpusteni, primarne zili alespon podle desatera...vsichni....bylo by na zemi lepe....

1 0
možnosti

Danny boy

10. 12. 2011 20:13
Re: zajimave

Oni nemusí. Vyzpovídají se a bude jim odpuštěno.

2 0
možnosti

svarcz

10. 12. 2011 19:56
Člověče nešťastná!!!

Vaše tragédie spočívá v tom, že hledáte spasitele u lidí, v lidských systémech a mechanismech, v lidských společnostech a stranách. Z toho zcela mylně interpretujete "hodnotu". Váš vzor: kardinál se mi nelíbí = křesťanství selhává, Budhistický kazatel má jiskru v oku = budhismus vítězí. Úžasné dedukce, ale všechno špatně.! Poradím Vám, vezměte do ruky čtyři evangelia a další knihy nového zákona a začněte číst - tam je totiž základ a pramen křesťanství!! Snad konečně pochopíte, že křesťanské hodnoty nespočívají v lidských interpretacích a jejich vašich následných, umíněných konfrontacích. Na druhou stranu chápu, že kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde.Rv

0 0
možnosti
KV

_-1-_

10. 12. 2011 20:20
..........Člověče nešťastná ......

"křesťanské hodnoty nespočívají v lidských interpretacích" ......

.

Nechápu, co to tady tvrdíte? ......... Má si přečíst evangelia? Bibli? ......... A kdo tu Bibli vč. evangelií napsal? .......... Nebyli to náhodou lidé? ........... Nejsou to LIDSKÉ INTERPRETACE???

3 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.