Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Suska

13. 5. 2012 21:14
Souhlas s kardinalem Bellarminem

"Tvrdit, že Země obíhá kolem Slunce je stejně chybné, jako tvrdit, že Ježíš se nenarodil z Panny"... Ano, oboji je dle overitelnych fenomenu zrejme velice malo chybne. Jiny typ obihani slunce a zeme se zatim neprokazal stejne jako neci narození z panny (krom moderni mediciny... mozna). Je to vlastne i stejne chybne jako tvrdit, ze po noci prijde den nebo, ze papez neni v nicem neomylny.

1 0
možnosti

Vlad IV

13. 5. 2012 22:43
Re: Souhlas s kardinalem Bellarminem

Sv.Robert se v této věci nevyjadřoval! Skočil jsi na lež,trubko! Byl jesuita, a jestli to náhodou tvá tupá hlava neví, tak většina zastánců heliocentrismu byla z téhož řádu.

Pindale.....;-D

2 0
možnosti

venenum

13. 5. 2012 19:45
Re: Objektivně o restitucích

koukám, že jste od Vereše stihnul opsat ten odkaz na manipulativní video ;-D Ještěže ho máte (toho Vereše)

1 0
možnosti

maudite

12. 5. 2012 2:36
Uf, to je narez

tak jsem se prokousal na konec clanku. Asi po sestem pokusu. Me vedomi naprosto prirozene svadelo oci k preskakovani textu a generovalo varovny signal : nepokousej se to pochopit, je to strasna <i>ovina  .

Pane autore, neni jednodussi poslat vsechny ty marxe a grygary tam kam patri a postavit svuj nazor na vlastnim usudku a zivotnich zkusenostech ? Kdybyste si parkrat prosel Bibli  (vydrzel u ni a snazil se pochopit o co v ni jde) dostal by jste odpoved na vsechno co vas trapi.

Copak delate ve dne a po nocich ? Zacal bych tim, ze bych si nasel smysluplnou praci....

4 0
možnosti

Suska

14. 5. 2012 9:37
Re: Uf, to je narez

Nemyslite, ze pri cteni bible jste aplikoval stejnou metodu jako pri cteni tohoto blogu a vefinale jste si z toho ultrabrutalnoho a vrcholne nespravedliveho pribehu vzal vlastni subjektivni zaver motivovany vstipenym predsudkem, ze bible je o nekonecne dobrem spravedlivem a vsemohoucim stvoriteli vesmiru, ktery zcela spravedlive pozabijel minimalne dva miliony lidi a v prvni rade deti cimz trestal rodice nebo vzdalenejsi predky... Velmi tezke uverit, ze vy jste tu knihu nekdy precetl. Vase teze o obsahu bible sedi na biblicky text asi jako kondom na kaktusu.

0 0
možnosti

dalebychsidovolilpodotknouti

11. 5. 2012 22:03
Rýznare,

jste donošený, nebo nedonošený? Nepřipálili vás náhodou v troubě? Zapomněli vás podlévat? Jakým mateřským mlékem jste byl vyživován? Kdy jste složil pionýrský slib? Tím by se hodně vysvětlilo, mohl byste nám, prosím, poskytnout informace ohledně vašeho prenatálního vývoje, byl li vůbec nějaký? Nespadlo vám náhodou jubilejní vydání Kapitálu z deseti metrů přímo na lebku? Není vaše nenávist k Halíkovi a ostatním vzdělaným lidem důsledkem vlastní retardace a mozkové nedostatečnosti? Nepokoušíte se náhodou tímto způsobem překonat svoji touhu běhat před mateřskou školkou a rozevírati před dětmi svůj pršiplášť? Myslíte, že můj příspěvek bude smazán jako nevhodný a vaše sprosté urážky zde dále zůstanou vyvěšeny na důkaz toho, že  lidé vašeho ražení se zde mohou bez obav dopouštět urážek kohokoliv, ovšem ten, kdo vám odpoví stejnou mincí je označen za spros'táka?

2 0
možnosti

Vrah

12. 5. 2012 12:11
Re: Rýznare,

Jste básník. ;-)R^

0 0
možnosti

wildchild

11. 5. 2012 19:33
Tak já se jako "externí člen" akademické farnosti Praha...

... u sv. Salvátora dobrovolně přihlašuji mezi ty, které ten flanďák a morální zrůda mons. Prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D. nabíledni vede (a celou jemu svěřenou akademickou obec)...... Kam?

Inu, ke kritickému myšlení, vlastnímu názoru založenému na  vzdělanosti a/nebo vlastní osobní zkušenosti, přemýšlení, toleranci (nikoli však bezbřehému relativismu "všechno jedno"), gentlemantství, apod...

K tomu samému mě mimo tohoto flanďáka vedou  ještě další flanďáci např. jeho kolega  - Mgr. et Mgr. Marek Orko Vácha, Th.D. - evoluční biolog, pedagog a skaut;  - PhDr. Tomáš Petráček, Ph.D., Th.D. z Univerzity Hradec Králové - pedagog a hokejista, kaplan akademické obce v Hradci Králové;  - Ing. ThMgr. Vladimír Slámečka, Ph.D. z ČVUT, který je (nově) rektorem Duchovní správy pro akademickou obec ČVUT a který se 12 let staral o vysokoškolské studenty na Univerzitě Pardubice; ... a další skvělí lidé R^

3 0
možnosti

Vlad IV

12. 5. 2012 8:23
Re: Tak já se jako

To vás potěš Pán Bůh.......;-(

0 0
možnosti

Vlad IV

11. 5. 2012 19:28
Jaký máte důvod

špinit svého souvěrce- buddhistu Halíka?

Patří snad k jiné sektě...? 8-o

1 0
možnosti

iacobau

11. 5. 2012 15:03
Potrefená husa

Przníte Halíka proto, že jako univerzitní profesor veřejně proklamuje své názory a dovolí si s některými vzdělanci nesouhlasit? Pokud vím, tak Halík se vyjadřuje slušně a své oponenty nezesměšňuje. Způsob, jakým píšete vy, zřejmě majitel akademického titulu, svědčí o vaši mimořádně nízké mravní úrovni, čímž se velmi vzdalujete kategorii slušných lidí. Ono je vlastně podružné, zda nadaváte křesťanům, hinduistům či ateistům. Takový styl psaní je odpadní stokou blogu idnes a mimořádně pokleslou vizitkou vaší zřejmě chorobné posedlosti Grygarem a Halíkem.

Zajímalo by mne, vážený pane, jak byste se tvářil na to, kdyby jiný bloger napsal stovku článků o vás, kde z vás bude dělat hlupáka a psychopata. Přesně to vy činíte jiným.

7 0
možnosti

Vrah

11. 5. 2012 15:48
Re: Potrefená husa

R^

Jen drobná otázka na okraj – je možné z hlupáka a psychopata dělat hlupáka a psychopata?

1 0
možnosti

petrph

11. 5. 2012 14:45
když si ještě uvědomíme

Že Marx byl více sociolog než filozof. Neboli, i filozof, může, a často to tak dělá, v zájmu své vymyšlené filozofie ignorovat některá fakta a realitu  okolního světa, podobně jako to dělá  náboženská víra.Přičemž, ta náboženská víra to dělat může protože je založená na předpokladu, že pro jejího nadpřirozeného boha pozemské a přírodní zákony neplatí a může  se projevovat i mimo poznatelnou realitu.

Kdežto sociolog, může pracovat pouze s poznatelnými fakty a silami společnosti, ,tak jak  ve společnosti existují a jak je rozpoznal. Jinak by jeho teorie byla bezcenná.  Do kterých ovšem může zahrnout i ideové a psychické vlivy. Abych dal, příklad, asi nebude předpokládat, že v 19.století se zjeví Bůh, a nasytí opět všechny lidi manou, ani nebude předpokládat, že se všichni bohatí křesťansky rozdělí o své majetky s chudými, ale vytyčí socio-ekonomickou teorii kapitalistických výrobních vztahů, ve kterých spolu bohatí i chudí kooperují.

I proto je Marxovo dílo asi důvěryhodnější

1 0
možnosti

Politicky korektní lež

11. 5. 2012 14:41
evangelium podle lukáše komunismus velmi připomíná

20 A on pozdvih očí svých na učedlníky, pravil: Blahoslavení chudí, nebo vaše jest království Boží.21 Blahoslavení, kteříž nyní lačníte, nebo nasyceni budete. Blahoslavení, kteříž nyní plačete, nebo smáti se budete.22 Blahoslavení budete, když vás nenáviděti budou lidé, a když vás vyobcují, a haněti budou, a vyvrhou jméno vaše jako zlé, pro Syna člověka.23 Radujte se v ten den, a veselte se, nebo aj, odplata vaše mnohá v nebesích. Takť zajisté činívali prorokům otcové jejich.24 Ale běda vám bohatým, nebo vy jižmáte potěšení své.25 Běda vám, kteříž jste nasyceni, nebo lačněti budete. Běda vám, kteříž se nyní smějete, nebo kvíliti a plakati budete.

2 0
možnosti

Suska

14. 5. 2012 11:01
Re: evangelium podle lukáše komunismus velmi připomíná

on hlasal obcas revolucni a autoritativni komunismus, obcas takovy sra-ni si na hlavu a obcas takovej zebrackej (ze vsech si vzali katolici to "nejlepsi",zebraj a prikazuji poslusnost,a tvari se "hodne").

Klasicky postoj proti bohacum: Marek 10:21 Ježíš na něj s láskou pohleděl a řekl: "Jedno ti schází. Jdi, prodej všecko, co máš, rozdej chudým a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne!" On po těch slovech svěsil hlavu a smuten odešel, neboť měl mnoho majetku. Ježíš se rozhlédl po svých učednících a řekl jim: "Jak těžko vejdou do Božího království ti, kdo mají bohatství!" ... "Dítky, jak těžké je vejít do království Božího! Snáze projde velbloud uchem jehly, než aby bohatý vešel do Božího království."

Revolucni (takovy pro Pavlika Morozova) Matouš 10:34 Ježíš: Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina‘.

1 0
možnosti

31pryc

11. 5. 2012 14:34
Říkal jsem si přečtu si názor z jiné strany

.... nedočetl jsem. Během několika vět použít slovo "flanďák" svědčí o tom, že autor nejen, že nebude objektivní, ale bude záměrně "kydat" hnůj na všechno, co jen trochu zavání křesťanstvím.

Nu což, jeho vůle a jeho svobodné rozhodnutí. Snad jen bych autorovi doporučil poněkud korigovat svůj slovník v rámci blogu (a vím, že to od "diskutérů" schytám - budou mi otloukat o hlavu moje silnější výrazy v diskusích, jenže, když budou číst, tak píšu o korigování výraziva v blogu, ne v diskusích) a pak též seznámení se s problematikou. Giordano Bruno byl vydán světské spravedlnosti k upálení po mnohaletém vyšetřování (dokonce tvrzení o jeho mučení již značná část historických studií považuje za báchorky) jako heretik a skutečnost jeho tvrzení o pohybu vesmírných těles byla v tomto směru záležitostí okrajovou. No jo, ale to je těžké vysvětlovat někomu, kdo chce naházet špínu na jiné. Tím nepopírám existenci inkvizičních procesů ani to, že z našeho dnešního pohledu šlo o něco velmi špatného ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.