Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paeris Kiran

16. 5. 2012 22:40
To není japonské vedení boje...

To je Čínské vedení boje (generál Sun Tzun)

Každopádně myslím že pokud by došlo k demonstraci ochoty vést skutečnou válku... (tedy nasadit i nukleární zbraně) šli by muslimové do latě hodně rychle.

(Ono je rozdíl padnout důsledně v boji a nebo být usmažen bez jakékoli schopnosti klást odpor...zabralo to na Japonce zabere ot i na muslimy.)

0 0
možnosti

Béda47

16. 5. 2012 13:17
málokdo pochopí smysl článku

V článku je mnoho pravdy a to dokonce zásadní. Všichni kritici by měli jít trochu do hloubky svých úvah a zjistí, že má autor pravdu skoro ve všem.

Křesťanství je považováno za základ  " naší" kultury. Již to označení "naší" je pitomost. Nic tady na světě ani ve vesmíru nemůže být naše. A to opravdu NIC , ani stát ,ani nějaké společenství, natož kultura. Křesťanství je chybně založený kult Ježiše Krista s jeho morálními axiomy. Naproti tomu Islám i Judaismus je založen na rodině a životním stylu a navíc se oba principy v zásadě nebrání vývoji. To, že existují někteří fundamentální pomatenci ve všech systémech, jen potvrzuje údaje v článku. Jde o poruchu myšlení a mozku. A Křesťanství je v tak hluboké krizi, že prakticky nemá šanci. A ono i na tom vývoji všeobecného vědomí lidstva něco je . Cítíme to všichni na sobě neustále.V

1 0
možnosti

iacobau

16. 5. 2012 13:31
Re: málokdo pochopí smysl článku

Křesťanství je spojeno s vývojem (nejen) Evropské civilizace za posledních dva tisíce let. Jistě můžeme říci, že tento vývoj byl špatný, protože byl velmi úzce spjat (dříve či později) s křesťanstvím. Ale prostě to tak je. Tvrdit, že křesťanství je špatné a že je v hluboké krizi může kdekdo, ale bez toho, aby to podložil nějakými jinými argumenty než "že to cítíme všichni", jde o pouhé plácání.

Navíc je zkuste popřít nesmysly, že křesťanství je proti Jungovi, nebo že kvůli křesťanství se u nás nemůže studovat ateistický buddhismus.

1 0
možnosti

Johny__S

16. 5. 2012 10:30
Tenhle odstavec Rýznara přesně vystihuje.

Málo se ví, že islámské právo - šaría - by něco podobného jako zdroj hypoteční krize vůbec nepřipustilo. Zdůvodnění už si nepamatuji. Bylo popsáno v nějakém teologicko-ekonomickém článku. Ale je to určitá zkušenost jejich kultury.

_

Ano, Rýznar z těch zlomků, které si pamatuje, kdesi zaslechl či je četl, vždycky vytvoří neuvěřitelnou slátaninu.

2 0
možnosti

Béda47

17. 5. 2012 15:56
Re: Tenhle odstavec Rýznara přesně vystihuje.

V islámském právu je v zásadě riziko rozděleno mezi dlužníkem a věřitelem.Je nemožné chtít na někom splácení dluhu, když zasáhla nějaká vyšší moc.Z toho titulu nemůže nastat nějaká exekuce našeho typu a nebo insolvence. U nás je to navíc skutečně extrémní nespravedlnost !!! A bankovní systém je založen na principu vzájemnosti. Úrok je nemyslitelný a tak naše současné problémy jsou nemožné.

0 0
možnosti

Lou.

16. 5. 2012 9:42
....

pekna paranoia;-D;-D

0 0
možnosti

iacobau

16. 5. 2012 9:40
Ach jo

Tak začněme džihádem: ten má čtyři formy, z nichž ta nejpodstatnější je džihád srdcem a je spojen primárně s duchovním rozvojem osobnosti, nikoli s bojem proti jinověrcům (tato zkreslená zkratka džihád = svatá válka vznikla neporozuměním Západu muslimskému světu).

Nesmrtelnou dvojku Halíka s Grygarem přeskočím, ale zastavím se u křesťanství, které se prý má ostře vymezovat vůči islámu - ve skutečnosti je tomu naopak, současný trend, započatý Janem Pavlem II., směřuje k maximálnímu dialogu a vzájemnému respektu mezi světovými náboženstvími.

Vyložené a donekonečna opakované bludy v údajném odmítání Junga křesťanstvím vypovídají o autorově umanutém, až fanatickém iracionálním přístupu. Buddhistická filosofie, pane Rýznare, se studuje mj. i na křesťanských teologických fakultách, navíc vám zřejmě nejsou známy kontakty vámi nenáviděného Halíka právě s buddhisty, zúčastnil se i zen-buddhistické meditace v Praze.

Ale jo, klidně si melte svoje "pravdy" pořád dokola, když vás to baví.

0 0
možnosti

Pierre de Croissant

16. 5. 2012 11:24
Re: Ach jo

Západ nepochopil islám? Ne, západ nepřijal islám. Svatá válka že je výmysl západu, který islám nepochopil? A co muslimské dobytí Severní Afriky, Persie, západní Indie, Balkánu?

0 0
možnosti

martin pinc

16. 5. 2012 8:32
Pane Rýznere, vy jste asi hodně frustrovaný člověk...

... je mi vás opravdu líto - je zřejmé, že vaše duše opravdu velmi trpí. Podobné výrony vám ale nepřinesou skutečný pokoj a vnitřní svobodu, snad to dříve, nebo později zjistíte.

4 0
možnosti

Fermi

16. 5. 2012 8:08
:-)

Nějak jsem nezaregistroval, že by české křesťanství brojilo proti pokroku v kvantové fyzice... Ale toho Grygara s Halíkem jste do článku vecpal skutečně elegantně.

2 0
možnosti

Johny__S

16. 5. 2012 10:32
Re: :-)

Bohužel jsem z jeho článku tentokrát nepochopil, proti čemu tentokrát Halík&Grygar brojí. Jestli proti existenci neurotransmiterů, nebo proti čemu vlastně. Být autorem, radši bych ale dostudoval, co to neurotransmitery jsou. On podle všeho popisuje pouze jednu třídu neurotransmiterů, tzv. neuromodulátory. Ale to je vlastně jedno. :-)

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS