Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pesimistafurt

25. 10. 2012 20:36
tonička a čermák

jsou lepší!

0 0
možnosti

Paeris Kiran

24. 10. 2012 20:45
Kapitalismus nezačal Francouzkou revolucí...

byl tu dávno před tím...

Pořád se tu obejvuje jedna chybička... Kapitalismus je ryze ekonomický systém. Nemá naprosto žádný politický podtext. Problémem je stálá a chybná snaha kombinovat společenský a ekonomický systém. Tyto dvě věci by měli být zcela segregovány a vzájemně se neovlivňovat.

V ekonomice nemá ideologie, víra a politika co dělat.

Co skutečně potřebujeme udělat je depolitizovat ekonomiku, a deekonomizovat politiku a tyto dvě věci od sebe zcela oddělit.

1 0
možnosti

joserpor

22. 10. 2012 20:09
Ze začátku čtení příspěvku

jsem si dělal poznámky, abych panu spisovateli oponoval. V prostřed příspěvku už to nešlo, protože už dlouho jsem neviděl horší slátaninu.

Ale pobaví to, stejně jako nedostižná Tonička Plíšková, nebo hrobař UFO Libor Čermák, který dokazuje množství UFO, které navštívily Zemi, aby zde ztroskotaly.

Zlepšila se mi po pošmourném dni  nálada a odcházím na pivo, přemýšlet nad ideovými základy pro českou pravici, třeba mi místní notoričtí alkoholici poradí.

Ještě, že máme tuto virtální techniku, před  podobnými filozofickými úvahami aspoň  chráníme naše lesy

0 0
možnosti

Mahon Point

22. 10. 2012 13:26
S radosti oznamuji celemu svetu, ze jsem katolik

a budu jim rad i nadale , nez mit v hlave bramboracku jako autor techto blogu.

1 0
možnosti

Glock Mark XXVI

22. 10. 2012 9:00
Myslím, že jste neprávem urazil pana Junga

A ona věta "Gott mit uns" (Bůh s námi) byla vyvedena na opaskové sponě vojáků wehrmachtu nikoliv na hrudi. A nezavedl ji tam Adolf Hitler, němečtí vojáci měli tyhle spony už v době první světové.

0 0
možnosti

iacobau

22. 10. 2012 8:46
Pane Rýznare,

doporučuji vám uspořádat přednášku pro studenty filosofie. Určitě bych je však nechal projít bezpečnostním rámem a pak je nechal hlídat ozbrojeným komandem. To abyste vyvázl živý.

0 0
možnosti

jamijam

22. 10. 2012 8:41
když už je tu ta demokracie - vláda lidu

Tak si ti lidé vybírají ve volbách podle toho, jak se ti nebo oni politici k nim chovají a jak jim lžou. Tomu odpovídají i volební výsledky. Takže z toho i strany pragmaticky vycházejí, resp musejí vycházet, vzhledem k preferované skupině voličů.

Určitě nikdo z voličů není ochoten studovat Kanta, Hegela, Marxe či libovolného ze zakladatelů kapitalistické ekonomie, jen aby mohl hodit lístek do urny.

0 0
možnosti

iacobau

22. 10. 2012 8:47
Re: když už je tu ta demokracie - vláda lidu

Nejen téměř nikdo z voličů, ale ani z voličů KSČM, dokonce ani ze členů této strany.

0 0
možnosti

petrph

22. 10. 2012 8:08
k čemu tak do hloubky

Když současná politika vystačí i s pouhým marketingem, stačí jen něco naslibovat voličům před volbama, jako poslední trhovec...:-)

1 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

22. 10. 2012 8:06
Jak pejsek s kočičkou vařili dort

a psali dějiny. ;-D

-

Pěkná ukázka znásilňování faktů tak, aby do sebe zapadly a vytvořily obraz, který autor očekává. Jako když jdete skládat puzzle s nůžkami a pilníčkem na nehty. Stačí trocha a Jung není pokračovatelem Freuda, ale Marxe. A okultista Hitler je katolík.

-

Víte, křesťanství má mnoho podob, podle toho v které části dějin a na kterém světadílu se nacházíme. Z vašich textů je cítit jednostranný pohled na křesťanství a římskokatolickou církev, který vám brání napsat k tématu cokoli objektivního. :-/

4 0
možnosti

VerneP

22. 10. 2012 8:39
Re: Jak pejsek s kočičkou vařili dort

Tak on treba taky Msgr. Duka ci PapaRatzi nevypada jako rachyticky pan, jenz by se vzdal vsech pozitku svetskych. Proste rozpor ve slovech a cinech najdete vsude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.