Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J13o64s85e86f 58P92o77t65r

23. 11. 2012 18:18

Souhlasím s hodnocením "Bláboly"

Pone Rýznar tvrdíte, že budhismus. hinduismu .... nemají žádné problémy s vědou.

Představte si, že hinduisti věří, a je to podstatná součást jejich víry, že na všech nebeských tělesech žijí bytosti s vědomím. A nepřesvědčí je ani kosmonauti z Měsíce, ani žár na slunci, to je nářez , že ?

Zkuste si nejdřív o tématu něco přečíst a pak nás poučovat

0 0
možnosti
Foto

;-D raději bez komentáře ;-D

0 1
možnosti

Ještě štěstí, že Bůh má v popisu práce milosrdenství.;-D

4 2
možnosti

Snůška nesmyslů. Příklady:

Křesťanství není imaginární, je to dost dobře popsaný reálný fenomén (imaginární může být např. obsah víry apod.), tím méně nekritizovatelné tabu (kritika funguje i zevnitř). Nevím, kolik křesťanů si myslí, že ostatní nutně musí do pekla, a jako katolík popírám nadhozený dotaz - kolik židů, protestantů, buddhistů atd. přijde do nebe, to nevím, ale z principu to nemohu apriori zamítnout. Konečně nemohu vědět ani to, zda budu spasen já.

Jako křesťan potíže s vědou nemám. Ano, někteří křesťané je mají, to je pravda, ale křesťanství jako takové rozhodně ne. Jak řekl Tomáš Akvinský, rozumové poznání nemůže být už z principu v rozporu s vírou.

Inkvizice (resp. její tresty kromě exkomunikace) je zrovna v křesťanství zpochybňována právě s poukazem na evangelia.

Současný papež se programově zaměřuje na křesťany mimo kostel, mimo církev a rozhodně jimi nepohrdá. Prostě bláboly.

9 6
možnosti

To je moc zajímavé - křesťanství není imaginární? Tak v čem je konkrétní či jak Vy píšete reálné? Ano reálné je, že, bohužel, spousta lidí si nechala namluvit existenci někoho nebo něčeho co se nedá dokázat, že by existovalo, co nebo kdo je vševědoucí a všechny milující, ale kdo nebo co neudělá nikdy a nic, když se bude dít jakákoliv, třeba ta nejhorší nepravost (kolikrát i jeho vlastním ovečkám) - ano to reálné je, ale v čem je reálné křesťanství?

7 2
možnosti

Křesťanství nemá problém s vědou. Ten problém má jen část církve a to tam, kde se tzv. věda pouští na pole náboženství a metafyziky. Věda se s náboženstvím zákonitě míjí, protože přírodní vědy nemají prostředky a metody na zkoumání transcendentna. Problém je tam, kde si to vědci neuvědomují.

4 8
možnosti

To je s (i bez prominutí) hloupost - jaké transcedentno? Co to je? Co je definice tohoto "ničeho", kolik to váží, měří, co to dělá (teda kromě zjevného zhloupnutí člověka, který v něj "uvěří) - transcedentno je další umělá a umná konstrukce jak se dostat z lopaty logiky ve vašem ""věření"".

8 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.