Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

K91a20r97e54l 15F69u43k48s14a

5. 12. 2012 12:58

Úplně absurdní je vyjádření - pokud něco nezměníme, nebude na nás mít kdo dělat a proto zavádíme částečně-fondový systém. Tam ale bude v důchodu úplně stejně lidí a úplně stejně lidí bude zase pracovat (a produkovat statky a služby). Pokud tedy nezměníme parametry (což jde i při průběžném i při fondovém).

0 0
možnosti
PK

P14a51v97e92l 80K84u14r38a24l

5. 12. 2012 13:00

Jenomže ty parametry nemůžete měnit moc radikálně aby ste si nevyrobil armádu nezaměsnaných, inflací nezničil hodnotu měny za kterou nakupujete ropu a plyn aby ste přežil zimu a vyrobil dost potravin...

S těmi parametry nelze moc hýbat.

1 0
možnosti
AA

JEDINÝM řešení je prudké zvýšení natality. 

K tomu je nutno zavést klouzavě progresivní zdanění rodiny (nikoli jednotlivce), znevýhodnit ženy při získávání vzdělání i kariérních zaměstnání, snížit DPH, právně a ekonomicky zvýhodnit ženaté muže podle počtu jimi vychovávaných dětí, navázat výši důchodu na výdělek vychovaných dětí atd. atp.

Udělá to nějaká politická strana? NEUDĚLÁ. Tohle neudělá nikdo. 

Proto je jisté, že český národ zanikne. Kdo obsadí území a buď zlikviduje zbytky Čechů, nebo pohltí a asimiluje zbytky Čechů, to je zatím nejisté.

Osobně bych se přimlouval za to, abychom se dostali do sféry dálněasijské než do sféry islamoformní.

1 0
možnosti
PK

P83a74v35e91l 37K11u67r40a42l

5. 12. 2012 13:01

ano je tu 8 procent nezaměsnaných... chcete jich mít za 20 let 25 procent jako ve španělsku?

K tomu povede zvýšení natality... k ničemu jinému.

0 1
možnosti

Co kdyby jste se pokusil místo vychvalování těch, dle vás   "moudrých kroků", místo ideologického blábolení, sám přemýšlet. Pokud dojdete k názoru, že současné vládní kroky jsou řešením neutěšené důchodové situlace, tak si vlastně pořádný duchod nezasloužíte.

4 0
možnosti
JK

A je tu nějaký jiný způsob ?  Ještě v dobách, kdy byl Škromach ministram, jsem z něj mámil, jakou koncepci důchodů má ČSSD a jak to bude fungovat za 30-40 let.  Jedinou odpověďí (v mnoha obměnách) bylo to, že ODS to dělá špatně a důchodci půjdou žebrat.

0 0
možnosti
MK

Autor pravil: Nenapadá (ho) nikdo jiný (než Kominterna), kdo by chtěl "podřídit globální kapitál nadnárodní  politické kontrole a demokratickým pravidlům".

.

Je to tím, že Češi se neorientují ve světové politice, a to je zase proto, že česká mediální žumpa o těchhle věcech neinformuje. O regulaci globálního pohybu kapitálu se hovoří na úrovni šéfů vlád od roku 2008 a - jak pravil altbundeskanzler Helmut Schmidt - nenašli k tomu odvahu a raději nalili stovky miliard dolarů do bank.

.

Rýznar je patrně placený ODS, takovou snůšku nesmyslů, včetně těch demografických podvodů, které převzal od Nečase a jeho fondových poradců, jsem už dlouho neviděl.

5 2
možnosti
PK

P20a87v78e10l 14K53u29r51a12l

5. 12. 2012 12:59

Důvod že k tomu nenašli odvahu je extrémně prostý... těm kdo Evropě prodávají suroviny současný finančí systém vyhovuje... v okamžiku kdy se objeví náznak na jeho regulaci okamžitě začínají zvedat ceny a Evropa má problém.

Evropa prodává finační systém zbytku planety... je to defacto jediný artikl který ve velkém vyváží... a musí být takový za jaký zbytek planety pustí suroviny které už v Evropě nejsou.

A ty demografické výsledky si zjistíte sám... stačí jenom přiložit pravítko k informacím z minulosti.

Ale snaha o regulaci "globálního kapitálu" je více méně sebevražený krok pro Evropské státy... musí poskytovat službu za kterou bude zbytek světa ochoten platit... a ne aby se do Ásie přestěhovali i banky.

0 0
možnosti

Hezké,

ale co když platí, že kapitál je dobrý sluha, ale zlý pán.

3 0
možnosti
KF

Přiznám se, že Vaše články se mi často líbí. Teď musím nesouhlasit. "i ty nejelementárnější náznaky moudrých kroků

k zajištění důchodů i vyrovnaného rozpočtu." - ten nejelementárnější krok, tj. důchodová reforma, právě ze systému peníze odvádí a tlačí na růst dluhu/deficitu. Nic nám nebude platné, že ze soukromých fondů budeme něco v budoucnu dostávat, když právě díky nově zavedenému systému budeme muset na úrocích za státní dluh platit ještě více (ty 3 vyvedená procenta stát efektivněji může použít na sanaci dluhu). Takže vlastně ekonomicky se dle mého názoru jedná o paskvil

4 0
možnosti
SN

:-)  Karle...souhlas! Co vymyslel Drábek, všechno stojí za prd ! POvede to k dalšímu propadu na důchodovém účtu! Vždyť ten chudák neví, co bude zítra, ale ví přesně co bude za 30 roků. Všechno bez záruky. Ale on ví proč to navrhl. On a jeho kámoši se na tom nabalí a po nás potopa!!! Jak obyčejně píšu....co vymyslí Drábek, smrdí ! R^

5 0
možnosti
FS

Autore,co to plácáte?Kolik Vám platí důchodové fondy?

4 0
možnosti
Foto

Podle fotky soudím, že jste v důchodu. Nejvíc proti jakékoliv důchodové reformě jsou současní důchodci, kterých se to vůbec netýká. Opravdu to nechte na těch mladších a užívejte si toho, že jste posledním levelem pyramidy zvané průběžný důchodový systém.

3 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.