Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P76a14v21e66l 64K77u57r75a65l

28. 1. 2013 12:38

Víte jak se učí štěně že nemá močit v domě?

No když se v domě vymočí, tak mu dáte ránu (bolest je naprosto přiozený mechanismus který tělo sděluje že jeho činnost není vhodná pro jeho další existenci), vymácháte mu ve výsledku jeho práce čenich, a vyhodíte ho ven. Prostým opakováním tohoto postupu 5x-10x (u opravdu hloupého psa 20x) dospějete do stavu kdy když bude chtít močit půjde ke dveří.

Podobně řeší i vlčí smečka všechny "východné" problémy mláďat... když udělají něco co se smeččce nelíbí tak je to pak bolí.

(naopak nemá smysl štěně trestat 3 hodiny po tom co louži udělá... to ho jenom zmate nebude vědět za co je trestáno. A asi tak stejné je to u lidských mláďat... taky několik let nedisponují potenciálem cokoli pochopit. Valná většina současných problémů s dětmi a "mládeží" (je mi 25 a znám své vrstevníky) je dána jenom tím že jako štěňata jim nebylo vysvětleno metodami které jsou schopní pochopit (pár facek/ran opaskem) co nemají dělat... dneska jsou to staří psi které už není šance změnit)

Že rodiče postrádají efektivní výchovu a nemají tedy základní schopnost své děti zvládnout už je ovšem tragédie ale za to může opět jenom a pouze předchozí generace které v naivní deziluzi o svém postavení ve vesmíru si myslel že vymyslí lepší postup než příroda.

2 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.