Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J11a73n 27R15ý19z89n67a67r

26. 7. 2013 15:47

Pane Pechare, v r. 1936 např. již celý rok platili Norimberské zákony.

Mistry demagogie jsou katolíci. A docela dlouho jim to procházelo.

0 1
možnosti

proc se porad nejaky ateista zabyva tim co delaji a rikaji v katolicke cirkvi? To je jako kdyby vas trapilo, ze clenove spolku vcelaru povazuji nevcelare za lidi nizsi kategorie. A z jejich pohledu to tak je. Proc porad chce nekdo nasit pohled nevcelare do stanov spolku vcelaru?

3 0
možnosti
Foto

J79a62n 87R63ý69z25n59a52r

26. 7. 2013 15:42

Ze dvou důvodů.

     Za prvé, aby se katolíci jako Grygar, Halík, Duka, Kodet a další necpali do školství , zdravotnictví, psychologie a pod se svými dogmatickými nepravdami.

     A za druhé aby ta část nekatolické veřejnosti která trpí iluzemi o alespoň občasné užitečnosti katolické církve či katolíků jako takových této iluze zbavila.

0 0
možnosti

Ten,kdo vymyslel boha byl geniální!Kam se hrabe Cola nebo Mekáč.Akorát těch zotročených,okradených či milióny mrtvých je k zamyšlení....

0 2
možnosti

kdybyste mel rozhled tak byste vedel, ze zadnej konkretni clovek za tim nebyl

1 0
možnosti

Pravíte „Katolík Hiter“? No tak to jste potom v pěkné společnosti, katolíku Rýznare (předpokládám že jste byl v katolické církvi pokřtěn, ne?).

2 0
možnosti
Foto

J88a58n 47R32ý74z87n83a72r

24. 7. 2013 13:52

Právě proto si svoji katolickou minulost snažím odčinit zaživa.

0 0
možnosti

Na té fotce u článku je Grygar? Není to náhodou posedlost? Nechcete navštívit exorcistu nebo psychiatra?

2 0
možnosti
Foto

J87a17n 28R18ý23z42n29a32r

24. 7. 2013 13:49

Čeho se bojíte? Fotka přesně sedí k tématu. Přesně jako na Nicejském koncilu r.325 kdy císař rozhodoval o správném znění modlitby Credo ....

0 0
možnosti

Samozřejmě v obecné rovině souhlasím, jak jsem již psal výše. Je to ostatně aktuální problém dneška. Ale nelze říci, že ateista je automaticky morálně otupělý. Možná že lidé, kteří ani Boha neodmítají, ale distancují se od církví, mohu mít stejné problémy s morálkou jako ateisté - vyberou si z evangelií jen tolik, co se jim hodí.

0 0
možnosti

Pardon, to patřilo jinam.

0 0
možnosti

"Demagogie katolíků je viditelná i v tom, že nám mnozí tvrdí, že tato staletá katolická teze padla s  II.Vatikánským koncilem." - To, na co poukazujete, ovšem není důkazem demagogie katolíků, ale znakem názorové (postojové) nejednotnosti uvnitř ŘC. Myšlenky koncilu se ujaly jen částečně, část církve (zvláště ta konzervativní, tradicionalistická) se s koncilem nikdy tak zcela nesžila. Ty, které nazýváte lháři, lháři nejsou - současné učení církve má totiž skutečně za to, že i mimo struktury ŘC lze dojít spásy. Na druhou stranu mnoho katolíků (vč. vysoce postavených duchovních) tento článek víry nepřijala.

3 0
možnosti

Přesně vystiženo R^

2 0
možnosti
Foto

Mne zaujala tato věta: "Benedikt XVI. se  díval - nejen - na ateisty jako na lidi druhého řádu!"

Chci se zeptat.

Pokud katolík vědomě rozšiřuje lži o ateistovi, je to hřích z hlediska katolické víry, nebo ne?

Je též hřích katolické mamonářství (to znamená nadměrné majetkové nároky) na úkor ateistů či jinověrců?

1 3
možnosti

Mě urážel téměř každý týden kardinál Vlk. Pravidelně tvrdil (v různých obměnách), že jen katolíci (někdy zahrnul všechny křesťanské věřící) mohou žít řádný život. Nějak přehlédl řádně žijící lidi jiných vyznání či atheisty stejně, jako přehlédl vrahy - křesťany.

  Pravidelně dva hříchy: pomluva bližního a lež.

2 1
možnosti

Já se teda nemůžu vyjádřit k historickým faktům o kterých blog pojednává, nemám k tomu dostatečný přehled, co ale vím jistě je, že církve všeho druhu víru znásilňujou a zneužívaj ve svůj prospěch. Jsem ateista a mám velký problém s tím pochopit jak někdo vůbec může věřit, ale je pro mě nemožný pochopit jak se někdo může zařadit k jakékoli církvi (samozřejmě kromě těch ve vyšších místech, kteří z toho rejžujou).

0 0
možnosti

Pokud nedokážete pochopit běžný fenomén dneška i historie, pak to může být proto, že pracujete s nesprávnými informacemi a předsudky.

3 0
možnosti
Foto

Katolíku Rýznare, píšete nesmysly .....

předně Církev (nemluvím o ŘKC, ale o Církvi, ŘKC totiž vlastně vznikla po Velkém schizmatu jako jedna z jakýchsi "větví", na něž se tehdejší Církev rozdělila) nezaložil žádný římský císař, ale sám Ježíš.

Pokud spojujete třeba kodifikaci církevního práva se vznikem církve, tak mi prosím sdělte, kdy podle Vás vznikla třeba Římská říše, když kodifikace římského práva probíhala od 5.st. před Kristem až do 6. století po Kristu ... A jak je to třeba s Mezopotámií, či Egyptem? Když i tam docházelo ke kodifikaci práva až dlouho po té, co tyto územní celky vznikly? Také do té doby neexistovaly?

4 0
možnosti

Doporučuji seznámit se s různými významy slova církev. Od významu jakékoliv shromáždění věřících (pozor: tedy i věřících třeba v Baala) až po konkrétní, hierarchické uskupení (např. církev katolická).

  V každém případě tedy Ježíšova církev (ta hereze židovského náboženství) zahrnuje   v š e c h n a   křesťanská uskupení. Pak se ovšem zdá být největší lží tvrzení, že hlavou (Ježíšovy) církve je Papež.  Není.  Jen její (nikoliv malé) části.

  Mimochodem: vzájemný vztah jednotlivých "církví" církve Ježíšovy lze dobře demonstrovat na přáteství správců Jeruzalémského chrámu. Že by tak špatně rozuměli onomu "Kdo do mě kamenem, do toho já chlebem"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.