Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J19o44s21e72f 12P68o75t41r

31. 7. 2013 21:43

Souhlasím a podporuji výrok, že jste hnusný manipulátor.

Třeba s těmi Mayi. Představte si, že  jejich krvavá civilizace skončila kolem r. 800 po Kr. tedy dávno předtím, než byla Amerika objevena. To, o kom píšete byli Aztékové.

0 0
možnosti
Foto

V zásadě je jedno, jestli Mayové či Aztékové. Podstatné je, že o nich mluvíme jako o barbarských kulturách, jejichž náboženství vraždilo lidi .... A nevidíme jasné paralely v naší historii.

Historia magistra vitae - historie, která není pochopena se navrací do přítomnosti. To je všeobecně známé pravidlo.

0 0
možnosti
MK

Tipuji to na flašku borovičky, nějaká kontušovka a jablečné vínoR^

Nechcete psát sci-fi? Talent na to máteR^

2 0
možnosti
MM

I já bych se chtěl ohradit proti tvrzení, že 6 milionů Židů zavražděných během holocaustu bylo obětováno pro Ježíše Krista - Takovou demenci jsem už dlouho nečetl! Nacismus dovedně pracoval s tradičním "křesťanským" antisemitismem tehdejších Evropanů, inklinoval ovšem ke germánskému pohanství a jeho záměrem bylo postupné odstranění křesťanství (neboť to považoval za další židovské náboženství, které škodí světu). Nevím, jestli se Hitler inspiroval španělskou inkvizicí. Je pravda, že se mnoho křesťanů a církevních představitelů příklánělo k nacismu, protože se daleko více cítili ohroženi komunismem z Východu a v nacismu viděli svého přirozeného spojence. Proti nacismu a vyvražďování Židů na druhou stranu bojovala celá řada křesťanů, v samotném Německu to byla vyznavačská církev, jejíž teolog Dietrich Bonhoeffer byl poslán na smrt do koncentráku za nevydařený atentát na Hitlera.... K blogu bych měl ještě jednu, již méně závažnou, poznámku: "Naše civilizace nosí nos příliš nahoře a soudí všechny kolem". Něco jsem v životě procestoval a věřte, že to, očem píšete, je více či méně charakteristické pro každou kulturu. S pocitem určité kulturní "nařazenosti" a odsuzování ostatních jsem se setkal jak u muslimů, hinduistů, sikhů, buddhistů, tak dokonce i afrických evangelikálů. Je to přirozené, ale nesmí se to moc přehánět. Každopádně tolerance a relativismus je spíše znakem současné evropské civilizace, než jiných kulturních okruhů. Dokonce bych snad řekl, že je u nás velké množství lidí, které nekriticky obdivují jiné kultury, zatímco tou vlastní, anižby jí dobře znali, opovrhují.

7 0
možnosti
Foto

J74a23n 91R79ý48z16n97a79r

31. 7. 2013 11:54

Díky za střízlivý komentář ....

Židy v kremačních pecích nepálili jako oběť Ježíši Kristu ti konkrétní nacisté, kteří popravu vykonávali - i když na jejich opascích byl nápis Gott mit uns.

Oběť Židů Ježíši Kristu či Bohu Otci všemohoucímu tam fakticky prováděli a vraždy vykonávali křesťanští kněží, kteří po staletí proti židům Štvali.¨

Bohužel to byly pochopitelně i nejvyšší špičky Vatikánu ještě ve 30. letech.

Je dobré se na to podívat i takto.

0 4
možnosti
JS

Když Španělé přišli do Ameriky, zastihli Mayskou civilizaci v kolosální válce každého s každým. Ve stejné situaci byla civilizace Inků – ke Španělům se připadaly kmeny, které Inkové násilím porobili. Aztékové každoročně obětovali na svých oltářích kolem pěti set až sedmi set lidí. Roku 1487 při zasvěcení chrámového objektu v Tenochtitlanu během čtyř dnů a nocí obětovali dokonce dvacet tisíc lidí – byla to největší náboženská lidská oběť v dějinách lidstva. Byla to civilizace v poslední fázi naprostého rozkladu. Zní to sice nepěkně, ale Španělé ji pouze dorazili – a navíc ani ne tak za přispění zbraní, jako spíše neštovic. Takže "vyvraždění Mayů a likvidace jejich kultury pod znamením kříže" je pojem značně zkreslený. 

Samotní Mayové doslova vyhubili nespočet národů, nárůdků nebo kmenů. Byl byste snad raději, kdyby to proběhlo obráceně? Tedy útok na Evropu pod znamením z hrudi vyrvaného srdce?

Píšete, že "Spalování židů je ale vyloženě křesťanský vynález." Ale kdepak. Přečtěte si Bibli a následně dějiny starověku a dozvíte se, kdo začal se spalováním Židů. Například císař Hadrián je chtěl zcela vyhubit s takovou urputností, že přejmenoval Judeu na Palestinu a Chrámovou horu nechal zorat pluhem. Křesťané (pokud je tak lze nazývat) sice spáchali na Židech strašlivé masakry, ale největší masakry před nástupem nacismu se uskutečnily v muslimském světě (například v Marockém Fezu a Marakéši roku 1146 - desítky tisíc obětí).

Dále píšete, že "Historici udávají cca 6 miliónů živých židovských obětí Ježíši Kristu v letech 1933 - 45".

Taková věta je plivnutím do tváře toho, který se na kříži modlil i za své katy. Tvrdit, že nacisté obětovali šest milionů Židů Ježíši Kristu je opravdu nechutnost.

Vaše kritika církví je v mnohém oprávněná, ale Vaše demagogie nikoli.

5 0
možnosti
MR

M21i64l10a39n 42R67a34d87e86k

31. 7. 2013 20:15

kdyz Spanele dopluli na Yukatansky poloostrov, mayskou civilizaci uz nezastihli, bylo po ni.Mayove tam zili, spise zivorili, a byli to Azteci co vladli. Nebyli take vyvrazdeni Spanelama, ti vyvrazdovali pouze tam kde civilizace nebyla, ti civilozovane nechali pri zivote, byli jim dobri na praci, a umeli zemedelstvi, stavebnictvi, hornictvi atd. i to v mem blogu je. Pod znamenim krize se v Mexiku a v casti Ameriky kde vladli Inkove nevrazdilo, ale porobovalo. Co se poctu obeti tyce, neznaji se cisla verohodne. A kdo vyvrazdoval jine narody byli spise Azteci, a byli v tom uspesnejsi nezli Hitler, proto se ke Spanelum ostatni narody dali. Zrovna tak je blbost ze se vrazdilo ve jmenu Biblie nebo Jezise Krista, (a to jsem ateista) ale takhle kecat by me nenapadlo.

1 0
možnosti
Foto

J34a68k90u74b 64R52o46t64h

31. 7. 2013 9:42

Pane, jste hnusný manipulátor. Neberte si laskavě holcaust do své fanatické tlamy. Označit strašný zločin nacistů za oběť Kristu je něco tak špinavého, že se neumyjete ani savem.;-€;-ORv

7 0
možnosti
Foto

J29a15n 26R95ý54z38n80a97r

31. 7. 2013 10:33

A co tohle z článku: V r.1928

Se souhlasem a aktivní spoluúčastí Pia XI. bylo konstatováno Svatým Oficiem, že:

Nekonvertovaní Židé jsou na rozdíl od křesťanů lidé jiného druhu. Proto se jim rozhodně nesmí dovolit, aby se příliš přiblížili ke katolíkům.

   A Norimberské zákony z r. 1935: Zákon o říšském občanství

§ 2 stanovil, že „říšským občanem je jen státní příslušník německé krve nebo krve podobného charakteru“. Říšské občanství se získávalo udělením dekretu o říšském občanství.

V zákoně o ochraně krve bylo mimo jiné stanoveno: § 1: Sňatky mezi Židy a státními příslušníky německé krve nebo krve podobného charakteru jsou zakázány. Uzavřená manželství jsou neplatná, i když byla uzavřena v zahraničí. § 2: Mimomanželský styk mezi Židy a státními příslušníky německé krve nebo krve podobného charakteru je zakázán. § 3: Židé nesmějí zaměstnávat ve své domácnosti ženské státní příslušnice německé krve nebo krve podobného charakteru mladší 45 let. § 4: Židům je zakázáno vyvěšovat říšskou státní vlajku či užívat jejích barev.

0 4
možnosti
BT

ten text je slizký a páchnoucí

8 0
možnosti
Foto

Asi jako  vlastní téma článku

0 3
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.