Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když jsem si před několika lety bral svou ženu, moji rodiče nám radili: „Slunce ať nezapadá nad vaším hněvem.“ Ne vždy se nám to daří, ale tvrdím, že je to jedna z nejlepších věcí, co nám mohli poradit. Vzájemně si odpouštíme, často. Tím pádem to, čím jsme si ublížili, nemusíme s sebou dál táhnout, už nám to nepřekáží, najednou je prostor i chuť pro blízkost, pro svěžest, pro lásku. Myslím, že zpověď má stejný smysl. Odhodit, co tíží a začít znovu lépe.

2 0
možnosti

Váš případ není zcela správně použit.  Vy urazíte svou ženu, omluvíte se jí, ona vám odpustí. Někdy taky naopak, ale pokaždé je to jen mezi vámi dvěma.

V případě zpovědi to funguje tak, že pan X způsobí škodu panu Y. Buďto to v panu X vyvolá pocit úspěšného člověka a panu Y se ještě vysměje. Nebo pan X pocítí výčitky svědomí, svěří se knězi Z, ten mu promluví do duše, udělí mu pokání. Svědomí pana X je uklidněno a pro pana Y to má stejný výsledek jako v prvním případě.

Bývalý pan prezident krátce před svým odchodem do minulosti pocítil jakési boží vnuknutí a udělil rozhřešení velkému počtu hříšníků. Někteří si jeho přízeň vysloužili tím, že již část trestu uděleného světskou spravedlností odpykali. Ale ti nejhorší z nich jenom tím, že se světské spravedlnosti vysmívali.  Za toto rozhodnutí pana prezidenta nikdo nepochválil. 

Já vím, můj příklad taky není správný. Pan bývalý prezident není katolík ale husita.

0 0
možnosti

Hodně hloupej článek.Toto paušalizování, kdy si autor na základě zkušeností s jedním známým udělá názor na všechny katolíky je poněkud blbé.

5 0
možnosti

fascinuje mne jak si mnozí představují zpověď, většinou mylně

2 0
možnosti

Tak to nám neinformovaným bezvěrcům vysvětlete.

A vysvětlete to taky převážné většině katolíků, kteří zpvěď chápou právě tak, jak je popsáno a taky se podle toho chovají.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS