Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vynikající rozbor pokrytectví katolické víry.

Pravdivost Vašeho článku je mnohonásobně potvrzena příspěvky bigotních katolíků zde na blogu.

Už jsem to zveřejnil několikrát, ale natáhnu to sem znovu - vyjádření papeže Jana Pavla II. pouze ohledně antikoncepce:

„Antikoncepci je nutné z objektivního hlediska považovat za natolik nedovolenou, že ji nelze nikdy, z žádného důvodu, ospravedlnit. Myslet si či tvrdit opak je stejné jako hájit názor, že v lidském životě může nastat situace, kdy je oprávněné neuznávat Boha jako Boha.“ - papež Jan Pavel II."

Toto mluví ohledně katolíků za vše.

Mnohonásobná karma za objektivitu a hlubokou pravdu R^

1 2
možnosti

Papež Jan Pavel II nebyl fanda umělé antikoncepce, to je převratnej objev. Co je na tom pokryteckého?

2 0
možnosti
Foto

Pane Rýznare. Váš postoj ke katolické církvi je z Vašich článků jednoznačný. Mohl byste mi prosím sdělit, existuje-li dle Vás nějaká denominace, která je pro Vás jaksi průchozí? Nějaké náboženství, na němž neshledáváte vady?

Předem děkuji za odpověď.

1 0
možnosti
Foto

To je spíš na článek. Narodil jsem se v katolické rodině a do 38 let byl dost aktivní katolík ... nyní neshledávám nic pozitivního na žádné křesťanské denominaci. V první řadě třeba kvůli tomu, že všichni tvrdí, že bez Ježíše to nejde.

   Jedinou vyjímku - z toho co znám - bych učinil u Apoštolské církve. Mají sice všechna křesťanská omezení, ale funguje jim modlitba a jejich víra není čistě racionální přesvědčení. Fungující modlitbu okamžitě cítím. Je to určitý stupeň sjednocení úkonů těla a duše a vyznačuje se v prvé řadě tím, že člověka mění.

   Dále mi na křesťanech vadí naprostá absence vlastního úsudku - schovávají se za druhé a vlastní úsudek potlačují.

.......

   Nelze mě nikam zařadit, ale určitě se opírám o nauku i meditační praxi všech tří větví budhizmu.

   Moje hlavní těžiště však jsou vnitřní bojová umění, která začínají čchikungem a taiji, přez fitbox až po plně kontaktní MMA.    Jinak viz seznam mých učitelů a škol, kterými jsem prošel. Dostanete je, když kliknete na můj podpis pod kterýmkoli článkem. Mám tam jednou větou napsáno, co jsem si od koho odnesl.    Možná bych se pokusil naznačit, že cvičím a trénuji v první řadě svůj instinkt. Instinkt není jen o tom, že vykryjete úder soupeře a zasáhnete jeho nekryté místo. Instinkt je také správná /tj. vyvažující/ reakce na jakoukoli emoci. Instinkt je o tom, že jste v pravý čas na pravém místě, atd. ...  Děkuji za dotaz.

1 0
možnosti
Foto

J70a49k84u16b 46R53o72t83h

5. 2. 2014 10:51

Stáváte se Verešem č. 2. Ale třeba vám to jednou dojde.:-/

1 1
možnosti
Foto

Skvělý článek a třikrát karma R^ R^ R^

3 0
možnosti

Spis velmi slaby clanek. Ma tam tolik faktografickych chyb, ze je to v podstate jen blabol

2 1
možnosti
Foto

Vivat Svatá válka?:))

0 1
možnosti
Foto

Nic válečného v textu nevidím ;-)

1 0
možnosti

Jsou chvíle, kdy lituji, že taková kratochvíle jako upalování kacířů, již není v trestním zákoníku.

0 2
možnosti

nestrašte,  nepochybuji o tom že bych na hranici skončil

2 0
možnosti

J48a82n 64Š90u73s13t70e52k

5. 2. 2014 9:26

Perly Bédi Těšínského:

 Ježíš měl bratry kteří byli na rozdíl od něj počati zcela tradičním způsobem.  Bůh chtěl uvést na svět svého syna tak taková prkotina aby jeho matka zůstala pannou byl zanedbatelný problém..-.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hm, početí "tradičním" způsobem, a jak vypadá ten netradiční?:-)

Aby matka zůstala pannou byl nezanedbatelný problém - a co DNA, to by se věřící nestačili divit! ;-D

2 2
možnosti

ten netradiční byl zvolen u Ježíše, poněkud hloupá otázka pod článkem který o tom pojednává, vaše míra neznalosti je opravdu hluboká.

pokud je Bůh stvořitelem světa tak tak stvořil i takové věci jako je DNA, kvantová fyzika, gravitace,  černé díry etc. etc. opravdu si myslíte že pro takovou entitu by to byl takový problém

ale ptejte se dál je to zábavné ;-D

2 0
možnosti

"Zdravý člověk se neumí sexuality vzdát", Váš citát, to je dogma moderní společnosti.

Není pravdivý, je plodem jakýchsi médií či uctívání těla. Vaše rouhání s kojením je smutné. Bůh do vlastního přišel, ale vlastní jej nepoznali. Ponižování sexuálně nepraktikujících odpovídá moderní totalitě pokrokářství.

Pane Rýznar, je mi líto, že vám vládne taková nenávist k církvi, Kristově nevěstě. Manželské konání-sex je opěvováno nejen v Bibli, také v tradici. Lidské tělo má snubní význam. Toto setkání manželů je nejen tělesné, ale osobní odevzdání. Naplnění manželství znamená odevzdání daru. Ten dar má osoba, která je morálně silná, umí se ovládat. Možnosti naplňování pozemského života jsou dvě. Buď člověk ovládá své vášně a dosáhne pokoje, nebo se dá jimi zotročit a stane se nešťastným.

V začátcích církve bylo umučeno mnoho panen, které se odmítaly vdát, odevzdaly celý svůj život Kristu. Nechte prosím lidem svobodu, žít nás po svém. Chcete mě kontrolovat, jestli mám s manželkou ještě sex? Znám hromadu šťastných kněží, kteří už žijí trochu jako andělé v nebi, nežení se a slouží Stvořiteli v jeho nešťastných dětech.

2 2
možnosti

Budte trosku tolerantni. Je prece pravda, ze nektery zdravy clovek se neumi sexuality vzdat. Jiny to zase umi. S celibatem knezi bych byl docela opatrny. Spis je to vyjimka a nebo nekoitalni praktiky nepovazuji za sex.

0 0
možnosti
Foto

Vážení diskutující. Pojmy mají své obsahy. Panna je panna a matka je matka.

................

   Uvědomujete si hrůzu toho, že vás ani nenapadne otázka: "Kdo toho Ježíška kojil, když Marie pannou býti nepřestala?"

    Pokud nejste ochotni vidět ani tento nesmysl, pak naprosto zákonitě přehlížíte spoustu dalších nesmyslů, které křesťanská nauka obsahuje.

5 2
možnosti

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kojen%C3%AD#Laktace_bez_t.C4.9Bhotenstv.C3.AD

Ženy si mohou někdy navodit laktaci, ačkoliv nikdy předtím nebyly těhotné. Tento stav se nazývá „indukovaná laktace“. Pokud žena v minulosti kojila a znova se u ní spustí laktace, hovoříme o relaktaci. Pokud jsou bradavky soustavně stimulovány odsávačkou mléka nebo skutečným sáním, může to někdy vést k vyvolání tvorby mléka v množství potřebném ke kojení dítěte. Tímto způsobem jsou někdy schopny kojit dítě adoptivní matky. Mléko vytvořené indukovanou laktací se svým složením neliší od mléka produkovaného po porodu.

V lékařské literatuře jsou popsány i vzácné případy laktace u mužů. Laktace může být i vedlejším účinkem některých léků, typicky u tzv. atypických antipsychotik.

1 0
možnosti

J56a78n 14Š85u12s74t72e12k

5. 2. 2014 8:39

Vždycky se něco dozvím nového. Umíte svým článkem trefit některé xxx přesně na komoru. Uvedu příklad:

"Dovoluji si Vám sdělit, že jsem křesťan, se svou manželkou žiji v duchovní i sexuální harmonii více jak 25 let, nemám se sexem vůbec žádný problém."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kdo ví, jestli to samé tvrdí jeho manželka svým kamarádům a kamarádkám. :-)

iDNES karma. :-)

1 3
možnosti

řekl bych že takový útok ad hominem je hodně ubohý, nu což každý jsme nějaký

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.