Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píše sa tu, že človek sa krstom vydáva na Božiu cestu. Nesúhlasím. To, že ma rodičia dali pokrstiť, bolo ich rozhodnutie, nie moje. Ale, na náboženstve nás vyučoval sám dekan a mi ako nevedomé ovečky sme s otvorenými ústami hltali príbehy, ktoré nám rozprával ako rozprávku, kde zahrnul postupne všetkých svatých.verila som mu, nakoniec, babičku mali v dedine za sveticu, ktorú som milovala, ale ktorá mi neustale opakovala, že nemám brať méno Božie nadarmo, to, by sa Bohu nepáčilo... Písal sa rok 1970. A potom prišiel v škole dejepis, prírodopis a ja som začínala mať pocit, že tu niečo nesedí.A tak som sa raz na náboženstve spýtala onoho dekana, ako to vlastne je, veď v škole nás učia, ako prichádzajú na svet deti,tak ako je možné, že bola Panna Mária panna, hoci porodila. A vtedy nastal zlom. Ten ctihodný dekan ma vyhodil! Namiesto toho, aby mi to ako decku vysvetlil! A tak som začala navštevovať knihovne. Možno sa Vám to bude zdať čudné, ale bola som decko, ktoré chcelo vedieť, ako to vlastne je. Za tých 30 rokov som si toho prečítala myslím celkom dosť a samozrejme aj bibliu, či teologičku, ktorá píše o alabastrovom džbane a je šokovaná tým, čo zistila, ale hlavne ma vždy zaujmali knihy, ktoré sa opierali o archeologiu a Zvitky. Viete čo je paradox? Že keď kupujete v obchode jogurt, pozriete si datum spotreby, ale to, o čom kňazi kážu beriete ako samozrejmosť. Čo na tom, že od začiatku táto sekta stavia na podvode a bludoch v podani Pavla z Tarsu?Čo na tom, že z tím, čo hlasal Ježiš nemá cirkev nič spoločné? Boh.Čo na tom, že tento človek bol Zbožštený až na koncile v roku 325? Moc a peniaze, nie Biblia, ktorou sa ohaňa církev je svaté. A krv, ktorá bola od Rímanov až doteraz preliata v mene Boha? Boli to heretici, vyhlasuje církev. Nie, boli to tí, ktorí odmietli ich dogmy.Slečna/pani/ Matějíčková, čítajte a hladajte pravdu všetkými možnosťami, utvorte si vlastný usudok,ale hlavne, nikdy sa nikam vmanipulovať. Želám veľa šťastia.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji diskutujícím za diskuzi pod článkem.

Tak jenom mohu konstatovat, že právě proto se chodím učit k učitelům a směrům o jejichž pravdivosti a prospěšnosti se mohu postupně sám přesvědčovat již tady na zemi.

1 0
možnosti

J21o23s94e25f 29P66o37t66r

6. 2. 2014 22:36

dovolil bych si uvést myšlenku Mahátma Ghándího, zakladatele indického státu .

Kdyby všichni, kdo vyznávají křesťanství se podle toho chovali, pak by na světě místo pro jiné náboženství nebylo.

1 0
možnosti

Pane Koláři.

Už je těch vláken příliš a my se v nich začínáme motat v kruzích.

Myslím, že jeden druhého stejně nepřesvědčíme a Pravdu se nedozvíme.

Abychom se ji totiž opravdu dozvěděli, musíme kvůli tomu umřít. :-)

Což mimochodem považuji za úžasný náboženský trik. 

Tohle bych chtěl někdy použít v obchodu, prodat zákazníkovi výrobek a tvrdit mu, že fungovat bude až po jeho vlastní smrti. ;-)

1 0
možnosti

Možná že ani nejde, abychom jeden druhého přesvědčili o své pravdě, ale abychom jeden druhému nabídli svůj pohled na svět. Já vám za ten váš děkuji. ;-)

3 0
možnosti

Vy jste zcela typický odpadlík.

Takový, na které máme výstižné české přísloví: Poturčenec horší Turka.

4 0
možnosti

víra je dvojsečná v tom, že lidi nejsou roboti, nejedou na stejným softwaru a proto si vytvořili spoustu vír a bohužel ty nejrozšířenější jsou nekompatibilní už z principu ... nemůžou jedna druhou uznat .. maximálně tolerovat ... vývojem se k určité toleranci u refolmovatelných vír došlo, ale třeba islám je v podstatě nereformovatelný a podle toho to taky vypadá ... a ještě horší je, že organizace zprostředkující víru se chovají jako organismus , když nerostou, tak stagnují a to je známka zániku...

0 0
možnosti

" Idea Boha a další náboženské ideje se rodí ze snahy vyrovnat se s bezmocností člověka v jeho některých obtížných životních situacích, které ho upomínají na bezmocnost prožitou v jeho dětství. Normální člověk si stěží může představit prozřetelnost Boha jinou formou než obrazem pečujícího otce, který chápe potřeby svých dětí, splňuje jejich prosby a nechává se od nich usmiřovat, když se dopustí něčeho proti jeho vůli. Bůh tedy je určitým druhem "infantilní iluze". Avšak osudem dětství je, že je překonáno. Lidstvo se jednou osvobodí od své vazby na své dětství výchovou k realitě"

Zikmund Freud

0 1
možnosti

J27a66n 74Š54u18s68t70e17k

6. 2. 2014 10:04

Díky Bohu, že jsem ateista. ;-D R^

0 0
možnosti

Díky Bohu, že jste ;-)

0 0
možnosti

Lidstvo si vymyslelo nespočet božstev a je úsměvné že každá jednotlivá skupina byla či je přesvědčená, že jedině oni věří v toho jedinného správného :-/

1 0
možnosti

Přesto mi žádný z křesťanů nedokázal uvést jediný argument jak je to možné a jak to, že ten jeho bůh je ten pravý.

0 0
možnosti

J24a90n 97Š23u66s96t67e84k

6. 2. 2014 9:46

Pro slabochy je jednodušší věřit v boha, než si přiznat, že všechny chyby si dělají sami. 

:-)

0 3
možnosti

Pro slabocha je jednodušší nevěřit v Boha, než umět nést zodpovědnost za své vlastní chyby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.