Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M35i81l47a12n 53N50o71v85ý

13. 3. 2014 23:27

Přátelé milí, pojďme zkusit společně nastartovat petici, která požádá současného papeže + všechny ostatní představitele nebezpečných ismů a usmů o to, aby:

1. Zrušil loupežné křesťanství úplně a pomohl všem těm krásným mladým lidem, kteří jsou totálně zbavení svého vědomí trošičku prozřít a uvědomit si, že si vytvořili ve svaté trojici skutečnou modlu, které odevzdali celý svůj život a mnohdy i majetek

2. Pojďme vybudovat "odvykací zařízení" v podobě meditačních a ozdravných center, kde by se normální člověk mohl zaposlouchat do svého nitra a tam objevit skutečné a hodnotné poklady.

3. Vymysleme scénář, pomocí kterého by došlo k uzavření míru těchto lidí, kteří jsou opravdu ztracení ve všech možných "ismech" a najděme cestu vzájemného pochopení a lásky.

4. Pojďme vybudovat institut, který by byl složen z moudrých a osvícených lidí, kteří by znovu přehodnotili význam bible tak, aby vznikl univerzální postup, během kterého bychom mohli na sobě uvnitř pracovat tak, abychom pochopili, že to nejcenější není v ismu/usmu/křesťanství atd.., ale že to krásné čeká na projevení uvnitř nás samých.

5. Pokusme se vyvolat mezinárodní dialog k tomu,abychom zjistili, jak moc jsme se za celou dobu ismů a usmů odcizili, abychom to konečně už mohli začít dělat krásně, propojeně a efektivně. 6.  Zkusme nechat naše vedení na vedení našim nitrem. Zkusme se naučit přijímat dáváním. Zkusme dát jiným pocit, že jsme tady pro ně. Zkusme pomoci tam, kde je to nejvíce potřeba a lidem bez vzdělání. Zkusme dát dětem bez rodin pocit péče a lásky. Zkusme se naučit dávat i bez toho, aby jsme měli z čeho dávat. 7. Zkusme si přečíst tento seznam ještě jednou od bodu 1 8. Zkusme si přečíst tento seznam ještě jednou od bodu 1 9. Zkusme si přečíst tento seznam ještě jednou od bodu 1V

0 0
možnosti

Další zbytečný článek? Někomu zase může připadat bizarní vaše víra.

0 0
možnosti

J75o46s19e91f 59P79o58t92r

9. 2. 2014 20:51

Pro pana Daňka,

představte si, že věda nezvratně dokázala, že předky všech 7 miliard lidí na světě je jedna žena (na základě DNA mitochondrií) a stejně tak jeden muž (na základě chromozomu Y). Vy tomu pochopitelně věřit nebudete  ( protože vaše vzdělání, jako vidno z příspěvků odpovídá tomu základnímu) tak si zadejte do vyhledávače "Chromozom "Y".

Stejně tak Bible není v rozporu  s vědeckou teorií vniku světa "Velký třesk", kdy věda i Bible tvrdí, že před tím nebylo nic a v jednom okamžiku vznikla veškerá hmota, energie, prostor a čas.

Zda existuje, nebo neexistuje Bůh je z hlediska vědy nerozhodnutelné, ale v současné době pod tíhou vědeckých argumentů (fyzika) se začínají  důkazy  pozvolna převažovat na stranu "bez Konstruktéra to nešlo".

Měl byste se zajímat také o tuto stránku věci.

0 0
možnosti

Dovolím si mít jiný názor na váš "nezvratný vědecký důkaz".

0 0
možnosti

Tak si ještě napíšeme něco o tom jak se nám to křesťanství pěkně DOBROVOLNĚ šířilo.

:-)

313 n.l - Konstantin vydává Milánský edikt - ZROVNOPRÁVŇUJE křesťanství, téměř okamžitě začne církev protěžovat, kleriky zbavuje veřejných povinností,povolil církvi dědit, 321 nařídil svěcení neděle, zrušil gladiátorské zápasy, NAŘÍDIL stavět kostely.  324 poráží východní část římské říše a NAŘIZUJE přijmout křesťanství. 346 uzavírání všech ostatních chrámů, 380 nařízení, že JEDINÝM POVOLENÝM náboženstvím je křesťanství a POVINNOST poddaných přijmout tuto víru. 381 přestup k jinému náboženství je TRESTNÝM ČINEM. 382 to musel učinit i Senát.

Tohle je počátek šíření božího míru a lásky. Vznik Církve, počátky koncilů, seskládání a úprava biblických textů.

vzápětí jen boje, genocidy, vraždění, schizmata, dvoj a trojpapežství, boje o papežské stolce, uplatky i vraždy, kolaborace s kýmkoliv kdo se v tu chvíli hodil.

Fakt mi budete pořád tvrdit že je církev ok?

3 0
možnosti
Foto

Pane Daňku děkuji za podstatnou připomínku.

    Cca od r.300 až do r.1918 téměř NIKDE nebylo křesťanství dobrovolné. Tento fenomén je naprosto ZÁSADNĚ v kořenech všech šíleností na které poukazují moje aforizmy.

    Viditelné církve jsou formovány jako mocenské organizace, kterým nebylo radno se postavit. Podle toho také vypadalo chápání a pojetí nauky, která je po 2000 letech naprosto zdegenerovaná a nepoužitelná.

    Ještě jednou díky za postřeh.

3 1
možnosti
Foto

Chybí mi v diskuzi pan Petřík. Nevíte, zda není nemocen?;-D;-D

4 0
možnosti

Neplašte hada bosou nohou. O některých věcech nebo lidech není radno mluvit ani v žertu. ;-)

5 0
možnosti

Přijde pan Roubíček k rabimu a povídá: "Rabi, představte si, můj syn se dal na křesťanství!"

Rabi povídá: "Mně to povídejte, pane Roubíček, můj syn se dal taky na křesťanství! Víte co? Přjďte zítra, já se poradím s Adonai a dám jim vědět."

Pan Roubíček odejde a rabi se jde radit s Bohem: "Ó Adonai, představ si, syn pana Roubíčka se dal na křesťanství, můj syn se dal na křesťanství…"

A Bůh na to: "Rabi, mně to povídej…"

4 0
možnosti
Foto

... odbočila bych od aforismů a dovolím si sem vložit jeden starý fór:

Chlap umřel a přišel do pekla. Jako nově příchozího ho čertiprováděj celým peklem, aby věděl kam se to dostal…

Přijdou do první místnosti,tam spousta chlapů a všichni mastěj neuvěřitelným způsobem karty. Chlap se ptáco to má znamenat a čerti mu řeknou, že to jsou ti co přišli do pekla kvůlikarbanu, tak že se v pekle můžou konečně pořádně vyřádit aniž jim někdo nadává.

Přijdou do druhé místnosti, hospoda jak sviňa, všichni chlastaj, příšernězahulenej vzduch a čerti říkají, že to jsou všichni ti, co přišli do peklakvůli chlastu, že v pekle se konečně můžou pořádně napít, aniž jim někdonadává…

Ve třetí místnosti svítí decentní červené světlo, spousta nahých chlapůi ženských a všichni se oddávají neuvěřitelným sexuálním orgiím. Čerti říkají,že to jsou všichni ti smilníci a nevěrní manželé a manželky a že se tady můžoukonečně dosytosti vyřádit… Chlap je celej unesenej jak je to v pekle skvělý, alev tom přijdou do čtvrté místnosti a to je fakt hrůza…

Obrovskej kotel plnejvařícího oleje, spousta lidí vevnitř a když někdo vystrčí hlavu ven, čerti hostrkají vidlema zpátky… Tak se ten chlap ptá co to má proboha znamenat, kdyžjinak je to v tom pekle tak super… Čerti na to: „Toho si nevšímej, tojsou ti křesťané, oni to tak chtěli…“

8 0
možnosti
Foto

Vážená a milá Štěpánko. Smekám a nemám co dodat.

Zákon setrvačnosti platí i ve věcech duchovních, duševních či psychických.

....

Já ještě dodávám že křesťanský Bůh má velice špatný charakter. Neboť se uráží jejich hříchama  :-)

........

Přeji bezva víkend.

1 0
možnosti

To je dobrý? Zítra máme táborák s klubem mladých dominikánů, tak to vezmu sebou na přečtení R^

2 1
možnosti

Dawkins je ovšem vtipnější.

0 0
možnosti

1.) Stvorim cloveka

2.) Dam mu svobodnou vuli

3.) clovek se nechova jak chci , tak cely svet utopim pri potope, 

4.) znovu dam cloveku svobodnou vuli

5.) znovu se clovek chova jinak nez chci ja, tak aspon vypalim Sodomu a Gomoru

6.) necham cloveku svobodnou vuli 7.) porad se lide nechovaji jak chci 8.) zabiju aspon sveho syna,  9.) pomohlo to?

0 0
možnosti

A zítra můžete přidat dalších 7 aforismů, pozítří osm a popozítří 9. Kdo ví kdy se to zastaví. Škoda, že jeden "aforismus" je horší než druhej:-P

3 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.