Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co je "iterakce" a "bardo"? Nějaká buddhistická terminologie?

0 0
možnosti
Foto

J81a68n 67R77ý23z60n14a18r

22. 4. 2014 13:45

Interakce je vzájemná reakce ... nějak vnímaná. Interakce mezi dvěma osobami proběhne např. když zahlédnete sympatickou anebo naopak nesympatickou osobu.

   Za vynechání n a slovo Iterakce v původním textu se omlouvám.

0 0
možnosti
JS

Ježíšovo zmrtvýchvstání nebylo jen pouhou "smrtí vyzářením". Ježíšova smrt nebyla pouhým "triumfálním koncem života" – a to ani z křesťanského hlediska, ani z hlediska pouhého literárního rozboru Ježíšova příběhu. Triumfální bylo právě jeho zmrtvýchvstání a především samotný smysl Ježíšova příchodu – o tomto smyslu si můžeme přečíst v biblických evangeliích.

Váš postoj je velmi zvláštní. Vy se vlastně nesnažíte popřít, že by Ježíš vstal z mrtvých. Vy se jen snažíte navodit dojem, že ke "zmrtvýchvstání" vpodstatě stačí "mimořádná zralost adepta osvícení".

Ve svém článku chcete křesťany "postavit nohama na zem", ale sám píšete o "vědomí zemřelého" a o jeho "reálném kontaktu s naší sférou", a používáte další "oblačné" pojmy.

Ačkoli je ve Vašem článku vidět upřímná snaha co nejlépe zprostředkovat čtenářům svůj pohled na věc, neuvědomujete si, že svým přístupem k této problematice celé téma vpodstatě parodujete.

0 0
možnosti
Foto

J94a77n 23R33ý32z54n18a24r

22. 4. 2014 13:58

Docela rád bych jednak

a/ vyjasnil obsah pojmu "zmrtvýchvstání" viz Lazar  x  Ježíš

b/ zdůraznil, že smrt vyzářením se týká i mnoha dalších lidí a dokonce i v docela nedávné době

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.