Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když je to hodně zjednodušené a trochu kostrbatě vyloženo, hlavní myšlenka ťala do živého. Je sice pořád dost výjimek mezi kněžími, kteří potvrzují pravidlo, a je dokonce možné, že "lidová praxe" u katolíků, mentálně hluboko v 19. stol., zaostává za teorií (měřeno recepcí homílií, tzv. kázání při mši), ale suma sumárum je to tak: Naprosté pohrdání neovladatelnou stránkou člověka vede k těžké duševní kolizi některých upřímnějších duší. Ale každý má šanci dospět a vyprdnout se na ně.

0 0
možnosti
JP

J76o96s56e82f 48P60o25t64r

1. 5. 2014 0:50

Pane Rýznar,

škoda, že nežijeme v padesátých letech. Tehdejším politruklům bylo jasné, že vědomí individuálních lidí daleko zaostává za společenským pokrokovým socialistickým vědomím a snažili se to vyřešit tvrdým ideologickým bojem, vzláště bojem proti zpátečnictví katolické církve.

Byl byste král, mohl byste vydat celou knihu svých úvah, možná byste dostal titil Hrdina socialistické práce a za odměnu pobyt v lázních.

Sice vaše úvahy neposbíraly moc logiky, ale to ani úvahy tehdejších ideologů, takže byste i tak měl úspěch.

0 1
možnosti
BT

no díky své zaujatosti jste to nepochopil, tohle je jen a jen váš pohled

1 0
možnosti
OF

Hm...........

Mladý muži jste poněkud agresivní. Farář by  vám měl říct, že kvalitní soulož

ještě nezajišťuje spokojený a plnohodnotný život.

Doufám, že si to přečte slečna Amálie a vysvětlí vám , o čem je život.

Podle vás nejlepší psychoterapeut je asi ten kdo ojel i damské kolo u hospody, co ?

;-D

0 1
možnosti
Foto

J37a45n 97R55ý51z44n63a77r

30. 4. 2014 11:13

V článku je řeč o kvalitní souloži?

    Já jen napsal, že hlavní základ vztahů - mezi mužem a ženou naprosto nezpochybnitelně je na emočně fyzické úrovni. Když řeknete, že je vám někdo sympatický o čem to je - o kvalitní souloži?

   A propo pane křesťane Filipczyku už sám pojem kvalitní soulož je silně racionální ... jak jste na tom vy sám v této oblasti?

   Pokud se budeme bavit o partnerské sexualitě, tak použiji např. pojem oboustranně naplňující či alespoň uspokojivý sexuální život - a nikoli kvalitní soulož.

   A když už: Potřeba vzájemných dotyků o čem to je?

  Křesťanská etika je naprosto nepřijatelná mimo vlastní křesťanské rodiny. Zvenčí jsou tyto rodiny vnímány jako něco ne úpně v pořádku. A to co je  ne úplně v pořádku přímo plyne z nauky, praxe a tradice křesťanství.

1 0
možnosti
Foto

Bůh, to je takový pokus dát lidem určitý druhy etiky.  Momentálně na Mises.cz  vychází překlad knihy  od Molyneuxe - Univerzálně preferované jednání.    Velmi zajímavé.

http://www.mises.cz/literatura/univerzalne-preferovane-jednani-72.aspx

0 1
možnosti
Foto

J16a17n 83R78ý30z78n59a65r

30. 4. 2014 11:22

Díky za zajímavý tip.

Hledání zákonů a zákonitostí je vždy nesrovnatelně víc, než jakákoli "výčtová" etika.

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.