Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení, tímto článkem urážíte všechny národy, které padly navýchodní frontě včetně Československých vojáků! Pochlebujete Američanům, Angliii Francii kteří nás věnovaly jako dárek, přes smlouvu s Francii což byla obdobaNATO, jak víte, že to neudělají znovu? Dokonce více nasloucháte Německu, kterédo dnešního dne dluží 360 miliard korun v hodnotě z roku 1938. to je bez úrokuminimálně 10800 miliard dnešní mněny. Právně nesmyslná argumentace vymlouvajícíse na deklaraci z roku 1997 je směšná. Rusko je nástupcem CCCP a to je fakt!Dokonce Rusko vyrovnalo vůči ČR všechny závazky za CCCP. Podle mého máte jižjen zahořklost ve svém srdci vůči Rusku, Prosím uvědomte si, že začínáte hájitnacizmus a šířit nenávist!!!

!!!!!!

0 1
možnosti
Foto

J45a35n 16R48ý84z41n19a85r

10. 5. 2014 12:46

Nehájím ani nacismus ani stalinizmus. Postavím se jak proti fašistům tak proti stalinistům.

Fašismus má v ČR naštěstí jen nemnoho příznivců. Příznivců stalinizmu je v ČR bohužel nesrovnatelně více.

Rusové si před pár lety zvolili jako druhého nejpopulárnějšího Rusa Stalina. Podporovat takovýto národ? Nejsem blázen a mám schopnost poučit se z historie.

Ale díky za přečtení článku i váš diskuzní příspěvek.

1 1
možnosti
Foto

V zamyšlení nad tématem jsem si uvědomil jedno:

Amíci do Čech v to 45. přišli s tím, že zase odejdou. S Rudou armádou to bylo docela jinak ... a o tom to také může být.

3 1
možnosti

..... doporučuji se zamyslet nad tématem opakovaně, bez emocí a s klidnou myslí !!! Amíci do Čech v tom 45 přišli s tím, že sice odejdou z demarkačky 100 km na Západ, však v Evropě zústanou napořád - viz. základny US v SRN a Itálii od roku 1945 doposud !

1 0
možnosti

J22a76n 45R35i66p57p68l

9. 5. 2014 22:16

Doufám pane Blogere, že všichni ti mrtví osvobotitelé vás budou chodit ve dne v noci strašit. Nebýt sovětské armády, a požadavku Stalina na otevření západní fronty, tak by jste teď leštil holinky Göbelsovi! Američany v Evropě zajímala pouze válečná kořist (neříkám že sověty ne)...

2 4
možnosti
Foto

Pane Rippl umíte prosím číst?

Vděčnost těm mrtvím .. a i těm živým, kteří nás se zbraní v ruce osvobozovali nezpochybňuji, naopak.

Ale jakákoli vděčnost Ruské federaci za tento akt je naprostým nesmyslem.

4 1
možnosti

Během nadšení některých Čechů nad Ruskem se zapomíná, že Stalin nechal zlikvidovat desítky milionů lidí, že jeho udatní sovětští vojáci skončili často v gulagu jen proto, že viděli na vlastní oči, jak dobře se žije na západ od SSSR. O tom historici decentně mlčí.

4 1
možnosti

Ale to nemá co dělat s faktem, že Německo (s mnoha fašistický spojenci) si chtělo podrobit Evropu a svět..a velkou část porobených obyvatel zavraždit či zotročit. Takto daleko nešel ani Stalin, proto se s ním USA a Velká Británie spojily.

4 0
možnosti

Tak vděčnost.... To osvobození bylo jaksi mimochodem. Oni sem nešli kvůli osvobození ČR (jakRusko tak USA), ale kvůli boji s Němci. nešli sem kvůli nám, šli sem kvůli nim. Takže vděčnost????

5 2
možnosti
Foto

Šli sem jak kvůli porážce Němců, tak kvůli zabrání půlky Evropy Stalinem a komunisty. Iluze osvobození na tři roky.

4 2
možnosti
Foto

sakra, když se dnes mluví o Rusku v souvislosti se srpnem 1968, tak s tím, podle místních rusofilů, nemá dnešní Rusko nic společného. 

Ale jakmile se jedná o rok 1945, tak to je něco úúúúúplně jiného.

Udělejte si v tom pořádek, přátelé.

3 1
možnosti
Foto

Otázka je manipulativně položena. Nevím, jestli vděčnost Ruské federaci za osvobození, ale vzpomínka a poděkování Rudé armádě by byla dnes na místě. Na našem území položilo život sto třicet tisíc rudoarmějců, bez těchto obětí bychom skončili v plynových komorách, popřípadě jako otroci třetí říše.

6 0
možnosti
Foto

Základní otázka zněla, zda má český prezident jít na oslavu dne osvobození na ruském velvyslanectví.

Z toho vyplynula otázka druhá - zda je možné a správné v současnosti spojovat vděčnost za osvobození s jakoukoli úctou či vděčností Ruské federaci.

Nikdy jsem nezpochybnil vděčnost za osvobození.

0 0
možnosti

Pěknej článek, pěkná debata. Podobné se vedly v hospodách před světovými válkami.

0 0
možnosti

..... tak právě v této chvíli se tisíce obyčejných, prostých soldátů všech národů a národností bývalého SSSR, kteří na našem území zahynuli, otočilo v hrobě. Obávám se, že jste fakticky dosáhl "hraničních možností ducha i těla". Úžasné !  (viz.profil)

10 3
možnosti

Nedramatizoval bych to takhle. :-)Buďto je pán nevzdělaný nebo mladý, bez životních zkušeností. I takoví jsou mezi námi.

4 2
možnosti

A54d35a62m 80S30t60a68v14a

8. 5. 2014 23:01

Ano!" Právě tak jako USA!

1 2
možnosti

Akorát USA nás potom čtyřicet let nekolonizovali.

5 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.