Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87o10s63e10f 87P46o90t44r

26. 7. 2014 0:34

Na rozdíl od ostatních diskutujících, jsem přesvědčen že právě   katolicismus je jediná filozofie, nauka, nebo jak tomu chcete říkat, která pravdivě a racionálně vyjadřuji lidský svět. Celá pejáda filozofů od řeckých počátků až do dnešní doby, je ohromující svojí logikou, vytvářením systémů, hledáním podstaty, ale stejně jak je ohromující svým výkladem světa, tak stejně je svým výkladem světa falešná. Každý další nastupující systém vyvrátí svě předchůdce, zbydou jen částečné pravdy.

7 miliard lidí na počátku XXI. století tápe stejně jako Řekové před 3 tisíci lety.

Pouze katolická církev dává návod jak pokud možno šťastně prožít svůj  život na této zemi. Přičemž ten návod je celkem jednoduchý - potlačovat lidské pudy a  snažit se o život duchovní.

Pro protagonisty ateistického nazírání světa, bych chtěl připomenout nové ateistické náboženstí , založené na "vědeckých" poučkách marxismu-leninismu. Pro instalací této nové náboženské soustavy byla v sovětském Rusku vyvražděno na 50 milionů lidí.  Přii demontáži této ideologické soustavy  v 80. letech minulého století  se  nenašel ani jediný člověk, který by za to položil život.

A v neposlední řadě bych chtěl připomenout, že současný papež byl prohlášen pro  r. 2014 jako nejvlivnější člověk světa.

0 0
možnosti

Pana Rýznara jsem mnohdy nechápal,ale poslední dobou již chápu. Má pravdu. Jakmile se víra ( v Boha ) stává náboženstvím,tak to je tmářství.A intuice u člověka je základní instinkt,který funguje pravdivě právě k němu samému. A o to jde u víry především.

1 0
možnosti
Foto

J48a29n 53R79ý34z85n27a38r

25. 7. 2014 16:24

Víra vyučovaná na teologických fakultách je degradována na racionální nauku. Což je ovšem nesmysl. Takže jsem rád, že se scházíme v něčem velice podstatném.

0 0
možnosti
Foto

Pod Vaše P.S. se podepisuji

Karma R^

1 0
možnosti

Rýznar bravurně ovládá logický klam - argumentace slaměným panákem. Svému oponentovi přisoudí nějaký bizarní názor a pak mu ho s vervou rozcupuje - jako toho slaměného panáka.

0 0
možnosti
Foto

Tak slaměným panákem (náboženskými dogmaty) argumentují církevní preláti

0 0
možnosti

Váš až obsesivní zájem o církev je velmi zajímavý. Jsem praktikující katoličkou, stala jsem se jí ze svobodné vůle, žiji poměrně aktivně s církví a dovolím si tvrdit, že toho docela dost vím, ale tolik článků jsem jí nikdy nevěnovala, jako Vy... Očividně to nemůžete pustit z hlavy. Upřímně řečeno, vůbec by mě nepřekvapilo, kdybyste se jednou obrátil a vstoupil do semináře. Hezký den :-)

2 1
možnosti

Ačkoli nejsem zrovna fanouškem katolické církve, protože v katolickém učení nacházím mnoho rozporů s Kristovým učením uvedeným v Bibli, přesto s Vámi nemohu souhlasit.

Podle Vás nemá kněz žádnou odbornost a kompetenci. Jenže jste přitom zapomněl na velmi závažnou skutečnost – studium teologie není pouhým šprtáním katolické věrouky. Teologické studium je velmi náročné a prolíná se s mnoha jinými vědními obory. Uvádíte například, že kněz "má magisterský titul ze znalostí o Bohu". Jenže na teologické fakultě se nevyučují "znalosti o Bohu". Boha totiž nelze prozkoumat exaktními metodami. To je první věc, kterou se tam naučí. Proto se teologie zabývá rozborem pramenů víry, kontextem těchto pramenů, jejich analýzou, interpretací a způsoby praktikování víry.

Z mnoha Vašich článků je zřejmé, že hlavní úlohu v nich nehrají argumenty, ale spíše hněv. Takže často takříkajíc s vaničkou vylijete i dítě.

2 0
možnosti

Z45d89e64n78a 66K84o88č13í

22. 7. 2014 11:34

Za mnohem problémovější produkt  vidím spíš politology a sociology a konečně i samu existenci některých soukromých vysokých škol. ;-)

0 0
možnosti

?8-o?To opravdu myslíte vážně? Vy jste studoval na kněze?

2 0
možnosti

Tak autorovi nezbývá než doporučit islám. Tam se teprve naděje volnosti myšlenek.;-D

2 0
možnosti

Teologické vzdělání je jedna z věcí, která má připravit kněze na jejich povolání. Druhou takovou věcí je duchovní formace. To vše směřuje právě k jejich práci, která je jiná než práce psychologů.

Ve svém zápalu jste jako vždy uvedl nesprávné informace a nepravdivé údaje. "Pokud však jejich víru někdo přijmout nechce anebo ji dokonce napadá, tak zkrátka zdravý rozum nemá.", je myšlenková zkratka, která skutečně není součástí katolické víry.

"Docela nedávno k tomu používali velice brutální metody, za jejichž používání se dodnes neomluvili." Je sprostá lež, protože Jan Pavel II se omlouval za chyby, kterých se církev dopustila a o nedávné době nemůže být ani řeč.

7 0
možnosti
Foto

Nikdo z papežů doposud neoznačil po pravdě inkvizici v celé církevní historii jako zločinnou a zrůdnou instituci, evangeliu i Ježíšově nauce odporující.

Omluva zazněla pouze za ojedinělé případy a to ještě velice nedůsledně ...

První písemně doložená poprava heretika je z r. 382!. V 5. a 6. století už ve velkém hořely hranice.

Tzn. - tyto zrůdnosti doprovázely církev od prvopočátku a ve svém důsledku vedou k naprosté pokřivenosti současné teologie.

0 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.