Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

KÁJA_D

1. 3. 2012 16:12
Pokoj Vám, pane Rýznare!

Máte v tom trošinku chaos, a jestli to myslíte s bojovým uměním a meditací vážně, měl byste začít u sebe. Primárně se alespoň uklidnit, ztišit......vidíte? Ve skutečnosti Vám nic nehrozí, nic tak světoborného se neděje, není se čeho bát, proti čemu se agresivně vymezovat. Zevní boj musí být výslednicí vnitřního boje. A jisté sebekázně. Ono to půjde! Uvidíte! ;-)

0 0
možnosti
A

agent_A54

15. 1. 2012 19:50
Knihu

Kosmická hra od Prof. Stanislava Grofa vlastním. A když jsem ji četl, líbila se mi převelice.  Nicméně i mě jako laikovi se mi některé pasáže trochu nezdáli... Přesto jsem toho názoru, že obě ceny Bl.b. měly být klubem skeptiků Sisifos uděleny Prof. Grofovi po daleko pečlivější úvaze = neuděleny... Ten akt byl aktem vylití vaničky i s dítětem. Místo toho, aby se velké skupiny vědců pustili do výzkumu Grofem popisovných mentálních jevů, jejich testování, klasifikaci... šmahem je zcela plošně zaškatulkují pod hlavičku halucinace a to bez ohledu na to, jaký to mělo nebo mohlo mít pozitivní přínos pro lidi s různými problémy, kteří byli předmětem Grofových experimentálních studii. To zcela kontrastuje s masivním a vědecky sporným "práškováním" každého aspektu lidského života ku prospěchu farma-průmyslu, jak prohalšuje např. psychiatr Thomas Szasz.

0 0
možnosti
JL

jirka1965

15. 1. 2012 17:50
To je neuvěřitelný chaos.

Domnívám se, že jediný, kdo aspoň vzdáleně tuší, o čem ten článek hovoří, je autor. Tady se nedá souhlasit nebo nesouhlasit - tady lze kroutit hlavou.

1 0
možnosti
OK

iacobau

15. 1. 2012 13:23
Halík, Havel, Duka, Grygar, Jung

Iracionální žonglování s těmito jmény a se stále stejnými tématy provádíte chorobně často. Dogma o primátu teologie nad vědou je špatný vtip.

Pane Rýznare, potřeboval byste zasvětit trošku do teologie, abyste zjistil, že věda a náboženství mají poněkud jiný předmět zájmu, tudíž si nekonkurují ani se nevylučují.

Tentokrát ale budu trochu drzý. Proč má člověk jako vy potřebu opakovaně psát takováto monotematická díla? Zřejmě si tím něco v sobě kompenzujete, mohu se jen domnívat, že z nějakého důvodu potřebujete v sobě odmítnout religiozitu a vše, co s ní je spojené. Je to vskutku marný boj, jak je dobře patrné. Zkuste se nad sebou trochu více zamyslet, než abyste pohrdal lidmi s jiným názorem asi tak na mentální úrovni nedostudovaného dlaždiče.

6 0
možnosti
D

duhacenzor5

15. 1. 2012 12:57
Zajímalo by mne,

autore, čím bys argumentoval pro atheismus, kdyby nebylo Církve a tvé posedlosti z její existence.;-D;-D

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

15. 1. 2012 13:07
Re: Zajímalo by mne,

0 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

15. 1. 2012 12:24
Jen si dejte bacha ,sysifové

,neb velká většina skvělých objevů v historii byla v dané dobš tam ními etablovanými vědci a skeptiky prohlášena za holý nesmysl. Aby ten bludný balvan nakonec nepřistál na vašich hlavách či koulích..

1 0
možnosti
SN

kuča

15. 1. 2012 11:53
Pane autore...........!

:-).......Vaše potrefení fobií z církve,(nebo církví) je vskutku unikátní ! Pokud to někde zůstane uloženo i pro budoucí věky, seriozní badatelé, kteří tento Váš blog objeví - tak to bude šlupka ! Něco takového, jak když prof. Hrozný rozluštil klínové písmo ! Pobavil jste mně, všeználku.!

Pokud citujete velkou spotřebu psychofarmak, předpokládám a myslím, že se nemýlím, že je spotřebovávají lidé Vašeho typu. Normální člověk a nemusí být zrovna silně věřící, tyhle problémy neřeší ! Vy se musíte tou nenávistí hrozně užírat. Protože, my věřící, jsme také lidé hříšní....existuje forma rozebrání svých duševních problémů se zpovědníkem, hledání řešení pro budoucnost. Není to patent na všechno. Vy lítáte pro duchovní útěchu po psychiatrech ! ........a vo tom to je........ ! Pěkný zbytek svátečního dne Vám přeji!

4 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

15. 1. 2012 12:02
Re: Pane autore...........!

Nejen z církve. Ani my ateisti jsme neunikli;-)

0 0
možnosti
MS

Michal007

15. 1. 2012 11:24
Citovat z článku v diskuzi

by znamenalo přijít o účet. Máte taková nutkání ke zvracení často? Po ovoci poznáte je.

S paní Toničkou je aspoň svým způsobem půvabná diskuze.

1 0
možnosti
SW

hph

15. 1. 2012 11:11
Vztah psyché a duše vás trápí,

ale že křesťanství tvoří církVE a ne 1 církEV, to je pod vaši rozlišovací schopnost? Buď mluvte o konkrétní církvi, nebo rovnou řekněte, že se to týká všech křesťanů nebo všech církví. Pokud máte potřebu strkat věřící do jednoho pytle, tak prosím do toho většího.

0 0
možnosti
R

radikál

15. 1. 2012 10:53
Nejsou..

náhodou výrazy psyché a duše synonyma ? Pro mojí orientaci zcela postačí porovnat to, co církev hlásá a co ve skutečnosti dělá. Kardinál Duka prohlásil, že po vyrovnání restitucí začně podnikat na burze. Takže prachobyčejný byznys, vše ostatní je nepodstatné. Církev stojí a padá spolu s dogmaty,což samo o sobě vylučuje jakoukoli diskusy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.