Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

S55

25. 1. 2012 23:29
Co je odpuštění

Skutečné odpuštění je bezpodmínečné.

Pokud jste odpustil, ale pak se vás dotklo, že druhý tento akt neocenil, zneužil etc..., bylo vaše odpuštění částečné.

Odpustit můžete jen sám za sebe.

0 0
možnosti
RP

Roman01

25. 1. 2012 19:05
šmarjápanno

Tento slovní salát autora podle mě jasně ukazuje na nějakou duševní poruchu a nelze než doporučit mu návštěvu psychiatra :)

0 0
možnosti
C

carolusI

25. 1. 2012 2:03
Chybička se vloudila ego te absolvo

V křesťanství může následovt odpuštění až po pokání hříšníka. Pokání znamená, že hříšník uzná svojí vinu a udělá podle svých sil vše pro její nápravu. Tento přístup nemá nic společného se slabošstvím pravdoláskařů , které "odpouští" i tam kde viník nejen že svých hříchů nelituje, ale  stále v nich pokračuje.

0 0
možnosti
S

S55

25. 1. 2012 23:36
Re: Chybička se vloudila ego te absolvo

Skutečné odpuštění není pro slabochy dostupné.

0 0
možnosti
Q

quadro

24. 1. 2012 20:01
BTW, pekne to zhudebnili Reamonn ve svym songu Star

http://www.youtube.com/watch?v=E78t-UOvGZQ

0 0
možnosti
Q

quadro

24. 1. 2012 18:45
.Nakonec

odpoustime, kdyz si myslime ze mame pravdu my.. a kdyz nakonec pravdu maji zase oba dva, trebaze se nechapou, clovek se musi pres to prenest, pokud chce problem resit, treba po svym a je to tak dobre

0 0
možnosti
Q

quadro

24. 1. 2012 18:15
No ja myslim, ze clovek muze odpustit i to,

kdyz druhy to jeho odpusteni po letech nepopochopi, nebo si to vysvetluje jinak, protoze jenom tak je odpusteno. Pokud si zena myslela ze mela pravdu, urcite vam aspon trochu odpoustela, ze o ni pochybujete celou dobu (z jejiho pohledu). Pokud to neunesu, nebo opravdu nemuzu dal, tak ustooupim na cas, nez se se vsim nevyrovnam sam, nebo aspon trochu, ostatne tenhle je moment kdy druha strana treba pochopi ze to je jinak. Ja myslim, ze odpoustet je treba a nic nepokazi.. Jeden druhemu do hlavy nevidime, ale to neni vsechno, odpustenim se dostavame k reseni problemu, ktery je pak ale dost mensi.

0 0
možnosti

dva mraky

24. 1. 2012 16:04
vidim to ponekudk trivialneji

Lide jsou agresivni vice ci mene, ale bez vyjimky a casto se dostacji do stretu zajmu. Nastesti se v civilizaci stretavahji ritualizhovane,nekrvave. Vzajemne primeri se dosahuje soucasnou demonstraci sily a respektu. Nabidkou neutoceni podeprenou demonstraci sily at je videt, co se se stane pokud ten druhy utocit bude. Tato vstricnost okorenena obavou z poruseni primeri lidi teprve privede k hledani kompromisu. Odpusteni je vyjadreni respektu a musi byt vyvazeno soucasnou demosntraci sily, hmotnou, symbolickou, akoukoli.

0 0
možnosti
MC

sualk

24. 1. 2012 15:41
Odpustky se kupují, proto

je náboženství ve svém základě vesměs zrůdný kolektivismus, kde parazitující intelektuálové shromaźďují své desátky, tak jako další jeho zrůdné formy ( nacismus,socialismus, fašismus, komunismus atd..)

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.