Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V12i34l40e97m 36M76u96c51h24a

14. 12. 2012 8:10

Souhlasím s panem Jaroslavem Polákem a těm, co nám vytýkají, že děláme překlepy, to nejsou chyby v českém jazyce, ten známe rozhodně lépe než dnešní vystudovaná mládež /viz pořad J.Krampola Nikdo není dokonalý/. My nejsme žádní písaři na psacích strojí, tady jde o názory a ne překlepy! A když si dám pozor, tak tady nakonec žádné nemám!

2 0
možnosti
Foto

V17i22l40e15m 12M20u59c15h94a

14. 12. 2012 8:01

Nechte toho Tomia Okamuru napokoji, je to čestný člověk a poctivý a úspěšný podnikatel, což o mnoha dalších se nedá říci. Proto jsme tam , kde jsme za 23. let. A s Marxizmem dejte pokoj, ten psal svůj kapitál před 150lety za uplně jiné situace a tudíž jeho myšlenky dnes většinou neplatí. Komunizmus a křesťanství jsou stejné utopie, neuskutečnitelné. Ale současný kapitalizmus není perspektivní a bude nahrazen spravedlivějším především sociálně pro většinu občanů nějakým novým řádem, jak se bude jmenovat, zda socializmus, na tom nezáleží, ale rozhodně to nebude zprofanovaný reálný socializmus , diktovaný nám zaostalým Ruskem Staliny, Brežněvy atd.To se už nebude opakovat!!!

2 0
možnosti
AK

Váš zvýrazněný text nemá chybuR^;-D

4 1
možnosti
Foto

Naprosto zbytečně urážíte. Nesouhlas se dá vyjádřit i slušně. Rv

6 3
možnosti
JZ

Zřejmě Jste studoval výšku někdy v 80 letech,takže jako pořádný student, Jste si marx-lenismus užil dostatečně.Nebyl Jste ale zřejmě pozorný posluchač,což však momentálně není důležité.Vaše vývody jsou poněkud nesprávné.Nebudu o nich diskutovat,nebylo by to k věci.Jen Vám řeknu,žejsem také vysokoškolák(sice jsem studoval o 20 roků dříve),ale podobné rasistické slova a názory jsou vysoce neslušné a s odpuštěním přímo hloupé.Zamyslete se nad sebou.Nejsem zrovna obdivovatelem pana Okimury,ovšem taková antreklama významně znehodnocuje všechna Vaše další slova.Tak píší jen primitivové a tam V\y přece nechcete být zařazen.Nebo ano?

5 4
možnosti
HB

Vazeny pane Zednicku, 

dovoluji si pochybovat o Vasem vysokoskolskem vzdelani. Uz na zakladni skole se uci mluvnice a pravopis. Zkuste se na tim zamyslet. Je ovsem pravda, ze pokud jste studoval v sedesatych letech, jak lze z vaseho textu dovodit, pak jste za jistych okolnosti zrejmne nemusel znat ani matesky jazyk.Rv

Podstatou clanku nebylo urazeni nekoho jen ze zasady, podstatou bylo upozorneni na Okamurovu zakladni neznalost dejin. Omlouvat by ho snad mohl jen jeho parcialni puvod, ovsem to jen  tom pripade, ze by ty blaboly hlasal v Japonsku.

6 1
možnosti
Foto

Tak teď jste přestřelil hlavě vy. Kominterna dávno neexistuje, byla rozpuštěna v roce 1943. KSČM se nehlásí k marxismu-leninismu a ač nemám pana Okamuru v lásce, má pravdu, že to může na stránkách kscm.cz zjistit každý. Najde tam ohledně toho: "Program KSČM vychází z marxistické teorie otevřené dialogu s mezinárodním komunistickým a levicovým hnutím, novým myšlenkám a poznatkům. KSČM usiluje o to, aby byla stranou masovou, která pracuje na základě kolektivnosti jednání a rozhodování, samosprávných principů a široké vnitrostranické demokracie." To má daleko k nějaké marxleninské dogmatické ortodoxii, není-liž pravda. 

Okamura se mýlí v prohlášení, že "Komunismus je nejdemokratičtější systém, jaký svět poznal.", protože komunismus se nikde na světě zatím nevyskytl. Pokud by se však vyskytl, pak by byl nejdemokratičtějším systémem, protože je to systém přímé demokracie budovaný zdola.

4 9
možnosti
Foto

J39i26ř28í 75K80i60n23d55l

21. 11. 2012 13:59

Demagogicky tvrdíte nepravdu.  Komunismus a socialismus jsou dva stejné pojmy. Podle teoretiků komunismu je třeba třídně uvědomit dělnictvo a k tomu je třeba vybudovat komunistickou stranu jako předvoj dělnické třídy , která svrhne vládnoucí třídu buržoazii. Jedinou cestou jak společenský řád změnit je socialistická revoluce, která nastolí diktaturu proletariátu. Takže  pokud někde se moci chopili komunisté, začali přesně  podle marxistické teorie budovat komunismus a to  vedlo  vždy k masovým popravám. Na komunismu není nic demokratické, protože  zlo má zakódované ve své podstatě. To, co uvádíte, že současná KSČM usiluje být stranou masovou, která pracuje na základě koletivnosti jednání a tak dál , tak to trvdili vždy. Na tom není nic nového převratného a k čemu to vedlo ví snad každý.

8 2
možnosti
TK

Pane Rýznare, moc se Vám předem omlouvám, pokud pochopíte moji narážku jako urážku nebo i hůř.

"Komunismus stojí na ideologii marxismu leninismu a z ní vychází." 

Marxismus, potažmo leninismus a další -ismy, vycházejí z ideje komunismu. Pokud byste se trochu namáhal a hledal byť jen na internetu, viděl byste, že ideologie komunismu má svoje počátky v antice (když už, tak aspoň u Platóna), dále v křesťanství a nakonec skrze utopismy sedmnáctého osmnáctého století.

To onen marxismus-leninismus je to, co vy kritizujete, to není komunismus. Komunismus nikdy nastolen nebyl, komunardi to bohu -žel/dík nezvládli v roce 1871 a tudíž z čistě historického hlediska, komunismus jako politický režim nikdy nezavládl.

Nechci pana Okamuru nějak obhajovat, jen mi přijde smutné, že Češi, kteří v socialismu žili a marxismus-leninismus byl povinný na škole, a zažili třeba stalinismus nebo reakční socialismus, si tyto všechny -ismy spojují s komunismem. Znovu se omlouvám, pokud jsem se Vás nějak dotkl.

6 3
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.