Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z Vás p.Rýznare věru žádný nový Marx nebude, ba právě naopak. Všimněte si, jak jsou Vaše názory neutříděné a chaotická, jak závěry vznikají nahodile, bez příčinných souvislostí a vše působí mdle a nedomrle. Přečtěte si některá díla marxova, či klasických filosofů, jaký to je kontrast. Ne ne ne, Vy potřebujete ještě hóóódně studovat, takto se do dějin nezapíšete Rv!

1 2
možnosti

Pozor

Jung je marxistou non plus ultra. Vždyť u něj v myšlení jednotlivce se perou tatínek s maminkou.

A Marx v případě individuálního vědomí a individuálního bytí vůbec nevylučoval možnost rozporu. Stačilo mu se kouknout na Engelse, bytím buržuj, myšlením proletář. A to, že je myšlení určeno pohlavím (tedy bytím), je více než zřejmé.

A taky nevylučoval možnost rozporu mezi společenským vědomím a bytím. Někteří si stále myslí,že právě teď žijí ve svobodě, ve skutečnosti žijí v otroctví.

Dotaz: Máte alespoň přečtené Ekonomicko filozofické rukopisy a znáte Téze o Feurbachovi, když tady takto autoritativně vystupujete?

2 1
možnosti

co je na Jungovi marxistického vy vědče? ;-D

1 0
možnosti

Marx je znám hlavně jako autor do značné míry chybné ekonomické teorie a taky chybný věštec.

3 1
možnosti

Dle Vašich rádoby filozofických úvah mi není jasné,zda by jste dokázal(při Vašem vzdělání ) opravit pojistky.Co však vím zcela určitě, že Vaše úvahy (nejen v tomto příspěvku) jsou přímo zcestné,neli přímo zmatečné.I když je prof Keller jen sociolog ,přečtěte si něco z jeho publikací,ať se Vám rozsvítí v horní části těla.

4 2
možnosti
Foto

Horkheimer, Garaudy (v jeho marxistickém období), Adorno, Habermas, Fromm, Benjamin, Marcuse, Neght, Badiou, Žižek... U nás se z intencí marxleninismu rozhodně vymykal Kosík a vymyká se i Ransdorf.

1 1
možnosti
Foto

Pejsek s kočičkou pekli dort, pan Rýznar píše blogy, kde dává křesťany na roveň komunistů .... to je ale nádhera :-PRv

2 4
možnosti

Ale to by pro vás mělo být lichotkou? Ostatně nevím, kdo se svého času více domáhal dialogu?

3 3
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.