Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

je to prosté....komouši vyhráli válku, proto je jim tolerováno to, za co by jiní už seděli natvrdo.;-) Ohýbání či ignorování nějaké legislativy by tu asi nemělo nikoho zaskočit.

2 2
možnosti
Foto

J85a83n 40R54ý46z43n32a64r

9. 12. 2012 11:40

Souhlasím. Fašismus likvidoval rasy, komunismus likvidoval třídy. Nauka a ideologie je na obou stranách stejná dnes jako před 60 lety.

    Zákon oba režimy hodnotí stejně - praxe je však prozatím různá. časem se na oba režimy bude dívat stejně celá společnost.

    Nadvláda fašistické strany v parlamentu znamená konec demokracie. Stejně tak nadvláda kterékoli komunistické strany.

   Fašismus nebyl příliš český problém a tak je v ČR víceméně vyřešen.

   Komunistů tady byl 1 milion a další cca 3 miliony jejich rodinných příslušníků, kteří se zatím na tátu či tetu nejsou schopni dívat jako na zločince.

1 2
možnosti

Pane Ing. Jane Rýznare,

aby mi bylo jasné, když jste se pustil do mé kritiky ve svém antikomunistickém článku, kdo jste, tak mi laskavě odpovězte na následující otázku. Jistě to pro vás nebude žádný problém, když tak pěkně píšete o svém dědovi.

Byl jste vy osobně členem, nebo kandidátem KSČ, nebo členem jiné politické strany v rámci Národní Fronty? ?

3 1
možnosti
Foto

J47a94n 77R48ý76z26n29a30r

9. 12. 2012 11:13

Jsem ročník 1961. Za minulého režimu jsem nikdy nebyl ani členem ani kandidátem žádné politické strany. Po roce 1990 jsem byl cca 8 let členem KDU-ČSL.

1 3
možnosti

Pane Ing Jane Rýznare,

aby mi bylo jasné, když jste se pustil do mé kritiky ve svém antikomunistickém článku, kdo jste, tak mi laskavě odpovězte na následující otázku. Jistě to pro vás nebude žádný problém, když tak hezky píšete o svém dědovi.

Byl jste vy osobně členem, nebo kandidátem KSČ, nebo členem jiné politické strany v rámci Národní Fronty? ?

3 3
možnosti
Foto

Kádrovácký, nesnášenlivý článek. O jakých zločinech komunismu vlastně mluvíte ? Co to jsou ty komunistické zločiny ? Je nutno jasně definovat pojmy a neblábolit.

4 7
možnosti
Foto

Podle sebe vidím tebe? Můžete se podívat např. na zákon o protiprávnosti komunistického režimu a odporu proti němu paragraf 1)  zákon je např. na : http://www.kpv.kozakov.cz/normy/zakon.htm

A mimochodem ... současným zločinem KSČM proti zájmům zejména JEJICH voličům je přístup KSČM k důchodové reformě. Zdůvodnění např: http://janryznar.blog.idnes.cz/c/309482/Duchodova-reforma-podivejme-se-pravde-do-oci.html

Jinak díky za přečtení mého článku i za úvahu ...

0 3
možnosti
SW

Ano. Je. Tecka. Bohuzel. O to smutnejsi je ta skutecnost, ze mladi lide 20 a mladsi nevedi o zverstvu komunistu nic, neuci se to, rodice a prarodice casto mlci. Spousta Cechu vzpomina na "stare dobre casy" a nestydi se omlouvat komunisticke zlociny ci je rovnou hajit a blahorecit.

8 5
možnosti
Foto

Jak to, že vy jste tak prozřela, že nevidíte ty staré dobré časy, ale zločiny, kam se podíváte?

3 6
možnosti
JZ

Kadáfí byl zločinec, který řídil teroristické útoky na diskotéku v západním Berlíně, nechal zničit letadlo a má na kontě stovky mrtvých, opravdu hrdina bez bázně a hany.

5 3
možnosti
Foto

M. Albright rozhodla o bombardování Srbů - kolem 2.000 obětí včetně zničené infrastruktury, G. Bush ml. o napadení Iráku - Západní zdroje uvádí na 160.000 mrtvých Iráčanů, Sarkozy+ Cameron-napadení Lybie - počet obětí není známý, udávají se desetitisíce. Proti těmto "demokratům" byl Kaddáfí úplný břídil zrovna jako Klement Gottwald.

5 7
možnosti

Milý pane Ing. Jane Rýzmare!

Chováte se jako komunisti a urážíte lidi.

Na rozdíl od vás, jsem vysokou školu nedostudoval, neboť jsem byl stíhán komunistickou policií. Nelekl jsem se komunistů, neleknu se ani vás. Nemám s vaším dědou nic společného a ani se nevytahuji hrdinstvím svých předků.

Pokud píšete o minulosti, tak pište o tom, co jste udělal proti komunistickému režimu vy osobně, v době komunismu a ne 23 let po skončení totality.

Váš boj proti komunistům má nejméně 23 let zpoždění. Já se nad ty co prohráli, nejsem schopen po 23 letech povyšovat. Lituji vás.8-o

9 11
možnosti
ZB

Boj proti komunismu nemá nikdy zpoždění, je to boj o budoucnost...vždy když napíše někdo něco proti komunistům, je mu hned vytýkáno, že se chová jako komunista nebo fašista, hodně divná logika...

7 4
možnosti
PP

Je beztrestné znevažovat zločiny dnešního režimu!

Krade se všude a v miliardách, když už nemají zčeho krást tak se zvednou daně a bude se pokračovat dál !    Když se někdo ozve je nazván komunistou!   

Proč se někteří lidi bijí dnešních komunistů ?  Nechtějí náhodou zákon o prokázání nabytí majetků ?  Ha a tady se všichni zloději roztřepou mohlo by se jím stát že by p ně mohli přijít !   

   Kde vzal p.Novák z ODS / Chomutov / miliony na učtu ?  Nakonec co mu dal náš soud ? pokutu která byla menší než-li daň kterou by musel zaplatit př legálním přiznáním zisku. To je k smíchu !!!!!

  Tak rychle zase strašte lidi BUBUBU  KOMUNISTI.

7 3
možnosti
MK

Tahle bitva nemůže mít vitěze, protože nějaký kus pravdy mají všichni a zveličováním chyb nebo naopak bagatelizací zločinů - a teď bacha - na obou stranách - se ke shodě nemůže dojít.

.

Bydlel jsem v té době na vesnici, bylo mi při násilné kolektivizaci sedm let, takže pamatuju, kamarádil jsem s dětmi sedláků (s holkama víc), takže: ono to vždycky trochu záviselo na lidech a vztazích mezi nimi. V jedné vesnici to probíhalo bouřlivě, za kulaky byli označeni i desetihektaroví, když se stavěli na odpor, byli ze svých statků vyhnáni do chatrčí a bývalých maštalí, někteří nespravedlivě zavřeni. Jinde to šlo sice se skřípěním zubů, ale nakonec to hospodáři vzdali, za předsedu si zvolili nejschopnějšího ze svého středu, když odmítli nadekretovaného komunistu - a šlo to i bez vyhánění a lidského neštěstí. Všechno se stalo.

.

Zcela jiná situace byla v sedmdesátých a osmdesátých létech, kdy díky masivním dotacím do zemědělství se lidi na vesnici měli slušně a za tu bývalou dřinu by neměnili.

11 2
možnosti

V Moravanech u Pardubicich to vypadalo prý dle místních pamětníků následovně. Dva největší sedláci založili JZD, po celou dobu se střídali v předsedování a po r. 1989 prostě to družstvo rozpustili.

10 2
možnosti

Fakt by mě zajímalo, zda-li si autor uvědomuje, že se dopustil typického komunistického zločinu. Znárodnil si foto pana Čumpelíka !!!

5 5
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.