Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

jo a na to mene tekel ufarzin byste měl taky pamatovat

0 0
možnosti
BT

to máme ale divný svět, papež jenž celý život pracoval jako teolog víře a náboženství nerozumí a sportovně bojový elektrický inženýr o tom ví vše, tak si už pomalu zabalte taštičku, pyžamo a kartáček a od pondělí nastupujete ve Vatikánu jako největší kapacita na víru a teologii,

jen jestli to zase nebude úplně jinak jestli on ten bojovný inženýr nebude jen brblal který sice tomu prd rozumí ale  má pocit že ano,

v tom případě nebalte ;-D;-D

2 0
možnosti
JB

J67a13n 48B20u48r84i36a90n

13. 2. 2013 14:04

Ač nejsem teologicky vzdělán, pokusím se reagovat na váš článek.

Základním dogmatem křesťanských církví je to, že existuje Bůh, který nás miluje. Poslušnost církvi je určitě důležitá, ale ještě důležitější je povinnost křesťana zkoumat. Pochyby dokonce patří ke zdravé víře.

Církev určitě neříká, že použití kondomu je zakázáno (ona vůbec kupodivu zakazuje docela málo). Jen říká, co používání kondomu způsobuje - ať už celospolečensky nebo i třeba mezi manželi.

Upalování kacířů se zajisté dělo a církev se tím velmi provinila. Ale její vina je z historického hlediska velmi nadhodnocena. Ale budiž, stalo se. Vždy je chybou, když se někdo začne řídit heslem, že účel světí prostředky.

Dál se navážíte do Benedikta XVI. Vězte, že ke své spáse opravdu nemusíte být římskokatolík - je to o něčem jiném. A že je papež přesvědčen o tom, že je dobré být římskokatolíkem? Co je na tom k nepochopení? Ví, co učí ŘC a ví co učí třeba protestanti a nepokládá jejich učení za správné. To ale neznamená, že protestant nemůže být spasen nebo římskokatolík zatracen! To je přeci o něčem úplně jiném.

No, na závěr Vám doporučuji, najděte si nějakého věřícího člověka, ať pochopíte, o čem ta víra je. A nehledejte ho v neděli v kostele, tam ho, přiznávám, poznáte s těží :-) Doporučuji zajít do hospice za sestřičkami anebo vykonat nějakou pouť (Turzovka, Medžugorie,...) Přeji Vám, abyste prozřel.

0 0
možnosti
JP

J14o97s73e38f 30P98o86t44r

3. 2. 2013 21:21

pane Rýznar

vaše úsečné, úderné a nelogické věty mi připomínají, blahé paměti, některé prvomájové projevy, např. A. Novotný : "maso bude, soudruzi. maso bude!"

4 1
možnosti

Divím se. Dneska žádný Grygar, Duka ani Halík? Že by autor přešel na vyšší šarži? Divím se, že pan Rýznar ještě nemá své heslo v Exotopedii, když tam pan Vereš už je. Možná je to tím, že pan Rýznar publikuje zde, v rubrice Věda, ač jeho příspěvky nemají s vědou nic společného, a tak nebudí tolik pozornost.

4 1
možnosti
Foto

No a co byste na jeho místě dělal Vy?

Poraďte mu. Třeba si to přečte. ;-D

4 0
možnosti
Foto

Na jeho bych rozhodně nechtěl být ....

0 4
možnosti
Foto

Blábol, a apropo církev za svoji historii neupálila ani mravence.

6 1
možnosti
Foto

Vyčů ... raná církev to nechala na státní moci se kterou byla v jednotě a dohodě. To co tady tvrdíte je křesťanská demegogie.

Od r. 386 bylo křesťanství prosazováno jako státní náboženství téměř se stejnou brutalitou, jako bylo před několika desetiletími pronásledováno.

4 6
možnosti
MM

Lže i Bohu. Katolické hierarchii tikají hodiny.

5 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.