Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66o28s20e59f 82P96o97t73r

2. 2. 2014 22:22

pane Rýznar,

při každém vašem článku jsem měl pocit  nutící mě s vámi diskutovat.

Ovšem v této úrovni už si na diskuzi netroufám a pokusím se vás navrhnout  buď  na Nobelovu  cenu, nebo aspoň na Bludný kámen.

A slibuji vám, že se vašich blogů, nebo příspěvků  pro budoucnost vystříhám, co je moc, to je moc.

0 0
možnosti
Foto

Bludný od vědeckého katolíka Grygara převezmu docela rád.

Pokud on může tvrdit, že teologie je věda stejně jako biologie a pak rozdávat bludné kameny  .... tak na takovéhoto vědce se docela rád podívám z očí do očí.

0 0
možnosti

Zajímavé. Nemáme sice úplně stejný názor, ale nutilo mě to přemyšlet.R^

0 0
možnosti
Foto

Neberte to jako názor. Je to jen pokus popsat nějakou vazbu, vztah, zákonitost. Já se tu formulaci snažím najít i sám pro sebe

0 0
možnosti

Ve skutečnosti je to daleko jednodušší. Vlastně úplně jednoduché. 

Vědomí a kvantová mechanika se nedají míchat. Vědomí je vždy nelokální a provázané s okolím, nemá kvantově mechanické vlastnosti, ale je vždy klasicky konkrétní, jinak by z každého vědomí vznikalo nekonečné množství jeho variant. 

Každý makroskopický objekt vnímá díky dekoherenci sám sebe lokálně a klasicky, stejně jako kvantové objekty, které díky interakci s makroobjekty dekoherují během zlomku vteřiny (kolaps kvantové vlny). Teorie dekoherence to vysvětluje jako provázání s okolím.

Proto není ani možné ani potřebné do oblasti vědomí míchat kvantovou fyziku s jejími průvodními jevy.

1 0
možnosti

"Vzdělání" plodí i neuvěřitelné teorie.

0 0
možnosti

Hatláma patláma. Nikdy není dobře, když jsou do náboženství (a toto je náboženský článek) míchány ne úplně dobře pochopené moderní vědecké poznatky.

3 0
možnosti
Foto

Průšvih naší post-křesťanské společnosti je v tom, že se zatím neosvobodila od křesťanských představ a nesmyslů hlásaných po staletí katolickým klérem.

    Není to tak dávno - pouhých 400 let- kdy pojednání o tom, že země obíhá kolem slunce klérus považoval také za náboženská pojednání.

    Zkušenost, získaná např. meditační praxí anebo experimentální psychologií skutečně proniká na tzv. výsostné území teologie, ale to z ní ještě nedělá náboženství.

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem romu neporozuměl :-(

0 0
možnosti
Foto

Neviděl jsem zatím dokonalejší popis sexuální přitažlivosti včetně konstatujícího závěru, že nezáleží na tom, jsi-li v závěru nahoře ... nebo dole ;) R^

3 0
možnosti
Foto

:-)! Podstatnou otázkou je co je nahoře a co je dole.

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.