Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

MZak

9. 2. 2012 9:35
Leky

Problem dneska je, ze dnes je kazdy nemocny a kdo neni nemocny, tak jenom jeste nebyl u lekare. Lidi nadpouzivaji leky, dopuji se velmi ucinymi antibiotiky...proste hoodne dobrou a velmi kvalitni zapadni medicinou...ktera se tak stava v mnoha pripadech az neucina. Viz pribeh antibiotik. A pak jsou prekvapeni, ze jim staci "placebo" v podobe akupunktury nebo homeopatika. Ten problem nelezi v tom jestli je akupunktura ucinna nebo neni. Ona je ucina jako placebo...Ten problem je v tom, ze lidi zakaslou a doktor jim predepise magnetickou rezonanci...a pak jsou rozcarovani, kdyz jim nekdo rekne, ze na to stacil hermankovy caj... Vysledek je,ze maji snahu kvalitni medicinu zatracovat a priklanet se k te alternativni. Coz je v nekterych pripadech dobre...v jinych je to nestesti ! A jeste jedna mala poznamka. Jakykoliv lek, bez vedlejsich ucinku je neuciny. Jenom to, co nema zadny ucinek, nemuze mit ani vedlejsi ucinek...

1 0
možnosti
MZ

MZak

9. 2. 2012 9:40
Re: Leky

Posledni poznamka k akupunkture. At je to cokoliv, melo by to byt nebo mozna je  vysledkem nejakeho lidskeho myslenkoveho postupu, zkusenosti atd.. Ty se s casem musi menit, tak jak se zkusenosti rozsiruji, upravuji a vyvraceji atd... Pokud se akupunktura nemeni, a je po tisice let stejna, stale stejne predpisy atd... tak se nejedna lecebny postup nebo jakoukoliv snahu neco vylepsovat ale o jasnou viru. Protoze jenom ta stoji na jesnych a nemennych premisach, ktere nelze vyvratit ani dokazat...

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

9. 2. 2012 9:33
Škoda jen, že akupunktura žádný vědecký základ nemá

navíc i ty empirické úspěchy akupunktury jsou poněkud nepřesvědčivé - po stovkách let urputného snažení se akupunkturou ještě nepodařilo nic vyléčit, v Číně, kde akupunkturu nikdo nikdy nepotlačoval, se ještě ani zdaleka nepřiblížili zdravotnímu stavu a délce dožití evropské populce, ale třeba se to jednou podaří ;-D

Ale to že něco prohlásí ministerstvo zdravotnictví, je opravdu důkaz par excellence ;-D Před 30 lety by ministerstvo zdravotnictví nepochybně prohlásilo, že je vědecky dokázáno, že marxismus je prazáklad všeho vědění a před 70 lety že eugenika je exatní věda.

0 0
možnosti
RP

Roman01

9. 2. 2012 9:36
Re: Škoda jen, že akupunktura žádný vědecký základ nemá

Vy jste taky všude :-)

1 0
možnosti
JM

J i ř í

9. 2. 2012 9:05
Naprosto souhlasím.

Sisyfům a jejich přívržencům naprosto schází jedno: pokora. (Je to vidět i jejich bojových diskuzních příspěvků). Co neodpovídá dnešnímu stavu poznání vědy, je šarlatánství. Docela si dovedu představit, jak by vědci před 100 lety označovali jako šarlatánství třebas USB disky - v tom přece nemůže být žádná informace, vědecké měření voltmetry a mikroskopy to potvrzuje!

3 0
možnosti

Danny boy

9. 2. 2012 9:13
Re: Naprosto souhlasím.

Kdysi se pohrdavě říkalo "babský rady". Časem věda uznala některé jako léčivé. Pohlížet pohrdavě na tisíce let prověřené metody a zakazovat je jen proto, že momentální stav vědy nechápe proč to funguje je tmářství.

2 0
možnosti
RP

Roman01

9. 2. 2012 8:33
Co to melete?

Sysifos nemá s katolickou církví nic společného, pan doktor Heřt je například ateista. A právě ten nejvíc bojuje proti těmhle pseudovědám typu akupunktura, však o tom i napsal knihu Alternativní medicína, která je na stránkách Sysifa ke stažení. Já občas také píšu články pro Sysifos a jsem ateista.

Mimochodem od kdy je nějaký kněz autorita na to, jestli akupunktura funguje nebo ne? Studie jasně ukázaly, že akupunktura funguje nanejvýš jako placebo a že stejného účinku se dosáhne, ať už se ty jehly umístí kamkoli, jinými slovy představa nějakých akupunkturních bodů se ukázala jako nesmysl.

4 0
možnosti

Danny boy

9. 2. 2012 9:09
Re: Co to melete?

Víte, že uvítám raději placebo než nějaký rozborem prokazatelný jed, který mi současně ničí játra, pokud mi oba mohou ulevit od bolesti?

1 0
možnosti
D

dovolilbychsipodotknouti

9. 2. 2012 8:27
safra, safra,

nestačilo by, kdybyste jenom napsal, že nenávidíte Duku a Grygara? Ta omáčka kolem je naprosto zbytečná!

2 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

9. 2. 2012 7:53
zcela nepřehledné

tucty odkazů,paracitací,neschopnost oddělit fakta od tvrzení ...

V souhrnu velmi impotentní blog ...

7 0
možnosti
A

akki

9. 2. 2012 8:18
Re: zcela nepřehledné

Dodám: i s pravopisnými chybami.:-/Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.