Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já ještě řeknu, že v tom absolutně žádnou schizofrenii nenacházím, nýbrž obyčejnou lidskou moudrost.

Částečný potrat mnoho četného těhotenství zajistí všem zbývajícím plodům (nevím, kolik by mělo být maximum, odhaduji tak max. tři ale spíše jen dva) zdravý a úspěšný vývoj a porod v porodnici zase snížené riziko příchodu na svět.

Problém domácích porodů vidím v tom, že si je vymyslí nastávající matka zcela individualisticky, ale pak očekává, že v případě problémů, a nejen akutních problémů, se společnost bude za vysoké náklady starat o jedince. který byl vlivem domácího porodu poškozen.

A dalším problémem domácích porodů je podle mě to (už jsem to někde psal), že mladé zdravé, krevnaté holky, které by ten domácí porod přestály většinou bez problémů se o něj nezajímají a zajímají se o něj starší rodičky, často an prahu čtyřicítky.

V rodině mé ženy se traduje, že když ji její matka rodila, tak ji porodník řekl, že je STARÁ!!! Bylo jí 26 let a jeden měsíc a rodila podruhé.

4 1
možnosti
Foto

J35a14n 96R30ý95z23n93a14r

22. 9. 2013 16:54

Schizofrenii vidím v tom, že na jednu stranu se řekne: "žena má právo svobodné volby rozhodnout o životě plodu". A na druhou stranu se řekne, že tatáž "žena nemá právo na volbu porodu v domácím prostředí."

1 2
možnosti
MT

Najděte mi v tom článku to jeho pohoršení nad matkou paterčat. Ono tam totiž nic takového není.

4 0
možnosti
Foto

J31a72n 48R32ý20z88n81a38r

22. 9. 2013 16:24

Slovo "pohoršení"  jsem dal do uvozovek. Nebyl jsem si moc jistý jaké slovo použít. Na vaši připomínku jsem jej nahradil slovem "podivoval".

0 0
možnosti
PK

P98a65v67e98l 21K55u58r29a89l

22. 9. 2013 15:53

Potrat je jenom pokročilejší forma toho že kupříkladu samice tygra sežere svoje mláďata... udělá to ve chvíli kdy má problém ulovit dost potravy jak pro ně tak pro sebe... pokud ona umře vyčerpáním při shánění potravy její mláďata tak jako tak nepřežijí. takže prostě "omezí ztráty" a doplní si energii aby měla šanci přežít do dalšího roku, zároveň bude v prostředí méně predátorů zabíjející kořist (třeba gazely).

Populace gazel se do příštího roku zlepší díky menšímu tlaku predátorů a tygřice bude mít větší šanci na přežití... na druhou stranu stejně tak se může matka obětovat ve chvíli kdy už mláĎata mají alespoň elementární šanci přežít. Oba tyto instinkty v tygřím genofondu jsou zakodované a oba vedou k přežití druhu... jde jen o to jak je daná samice uplatní.

Lidstvo vyvinulo prostředky jak jednak vůbec na potomstvo energii neplýtvat když si matka není jistá schopností ho uživit na dostatečné úrovni (antikoncepce) i jak prostě tu ztrátovou investici zastavit dřív než po porodu.

Oboje jsou naprosto vynikající nástroje a skutečně v přírodě ZCELA BĚŽNÉ. My jen máme technologii na jejich rozšíření.

Na druhou stranu tady máme potomky u rodičů kteří očividně mají dost prostředků na jejich úspěšené vychování a kteří o ně stojí, u těch je riskovat jejich ztráty naprosto zbytečné. (druhá věc je pak genetická výbava těch jedinců... protože u některých v zájmu druhu jako celku prostě není morální nechat šířit genetické poruchy do dalších generací)

4 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem napsat něco podobného. Souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.