Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

také bych měl jeden:

i na roh chrámu občas čůrají psi, chrámu to na velikosti neubere,  psovi se uleví

6 0
možnosti
MP

Aforismy? 8-o Ani omylem. Naopak vrchol stupidity, urážek a lží.

1) „Hřích je pojem, který si vymysleli křesťanští kněží…“ — Slovo hřích najdete již ve 4. kapitole Genesis, tedy pár tisíc let předtím, než žil nějaký kjřesťanský kněz, vy lháři.

2) „Křesťanství jsou kecy o Ježíšovi a duchovnu.“ — Kecy? Jistěže – ale vaše. Ubohé urážlivé kecy.

3) „Katolíci jsou lidé, kteří se tváří jako že mají monopol na kecy o Ježíšovi a duchovnu.“ — Opět říkáte kecy? A opět vy svými kecy urážíte? Co kdyby někdo vaše články o „duchovnu“ nazval kecy?

4) „Křesťan je génius i trouba zároveň.“ — Zase urážky? Ubožáku.

5) „Ježíš je nejhorší učitel všech dob.“ — Učil své učedníky lásce. I k takovým lidem, jako jste vy. Není to lehké.  ~~~ Ty „aforismy“ jste ráčil vymyslet sám? Hnus, bahno, špína, ubohost. Rv

2 1
možnosti
MK

:-)Že se rozčilujete Miloši. Copak jste již nepoznal, že je to marné něco vysvětlovat a říkat?

1 0
možnosti
MC

R^Sát programy vědomí do zákoutí náboženských staveb dnes přechází k dokonalejšímu více efektivnímu vysávání rozumu sociálně socialistických falešných altruistů plujících na lidské závisti narovnaných do zhoubných kolektivistických buněk.

0 0
možnosti
JH

Nesouhlasím. To není křesťanství. To je karikatura, která chce ublížit. 

Hezký den. j

3 0
možnosti
JH

Paradox mnohých kritiků křesťanství je v tom, že se se chovají tím samým způsobem, který kritizují.

A to není dialog, jehož absence bývá církvi vyčítána.

1 0
možnosti
Foto

Pane Rýznare, pokračujete stále v jedné linii, z toho usuzuji, že vůbec nemáte vyřešen svůj problém s katolickou církví /na opačném pólu ale se stejným problémem je i pan Petřík zde na blogu/.

Pokud byste opravdu byl nad věcí, neměl byste nutkavou potřebu se vůči tomuto pro Vás negativnímu subjektu stále vymezovat.

Pokud Vám mohu navrhnout - pokud něčemu tak úplně nerozumíte, je vhodnější než kopnout mírně poodstoupit a potichu sledovat onen subjekt, jestli na něm není něco zajímavého a pozoruhodného. Osobně tak činím s každým náboženstvím. Pokud mu nerozumím, v klidu jej respektuji zejména proto, že vyžaduji stejný respekt vůči mé víře od okolí. 

Upřímně Vám přeji mír v duši a dobrou mysl.

5 1
možnosti
OK

"Pokud byste opravdu byl nad věcí, neměl byste nutkavou potřebu se vůči tomuto pro Vás negativnímu subjektu stále vymezovat."

To je přesné !!!

2 0
možnosti
HBM

Vychována v ateistickém prostředí, hledám. Ale vůbec nevím, co vlastně. Naději, pevný bod, pravdu? Všechno je tak blízko a pořád ne a ne vědět.

S Vámi bych ráda popovídala, pane Rýznare:)

0 0
možnosti
OK

Touha po transcendentálním smyslu bytí je přirozená. Držím palce vašemu hledání.

1 0
možnosti
OK

Nuže i já dám pár aforismů:

Věřící věří Ježíšově učení o spáse, nevěřící nevěří Ježíšově chození po vodě.

Radikální ateista a opravdový křesťan společně odmítají karikaturu Boha.

Svědomí lze eliminovat eliminací křesťanství.

Křesťan se stydí za excesy církve, jeho odpůrce se z nich raduje.

A jeden od kolegy Chestertona: Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli.

5 0
možnosti
MP

Pěkné, udělal jste mi radost. R^

Mimochodem – dík za toho Chestertona; pořád jsem si nemohl vzpomenout na přesnou citaci a nikdy se mi nepovedlo tu myšlenku formulovat takhle úsporně. Vzpomenete, prosím, odkud přesně to je?

1 0
možnosti
MK

Slovo o kříži je bláznovstvím těch, kdo jsou na cestě k záhubě, nám, kteří jdeme ke spáse, je mocí Boží. Je psáno: "Zahubím moudrost moudrých a rozumnost rozumných zavrhnu." Kde jsou učenci, kde znalci, kde řečníci tohoto věku? Neučinil Bůh moudrost světa bláznovstvím? Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí. Židé žádají zázračná znamení, Řekové vyhlédávají moudrost, ale my kážeme Krista ukřižovaného. Pro Židy je to kámen úrazu, pro ostatní bláznovství, ale pro povolané, jak pro Židy, tak pro Řeky, je Kristus Boží moc a Boží moudrost. Neboť bláznovství Boží je moudřejší než lidé a slabost Boží je silnější než lidé.1.Korintským 1, 18 - 25

3 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.