Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Dovolím si parafrázovat jeden z vašich „aforismů“, totiž tento: „Vědec je podle křesťana ten, jehož poznání a argumentace se pohybuje v oblastech, kde už to jeho církev vzdala.“ Parafráze zní: „Matematik je podle Rýznara ten, jehož poznání a argumentace se pohybuje v oblastech, kde už to lingvistika vzdala.“

3 1
možnosti
JD

"Sice necham miliony krestanu v Africe hladovet, ale zalezi mi na tom, jestli neberete me jmeno nadarmo" 

Vas buh.

1 0
možnosti
OK

Boha a náboženství je nejlépe odmítati prostřednictvím karikatury.

0 1
možnosti
JD

Je okouzlující vidět člověka, který „nevěří na vědu“ a přitom doma vesele používá mikrovlnku, televizi, počítač, mobilní telefon a další výdobytky aplikované vědy. Oproti tomu jim ale vůbec nepřijde divné věřit, že jistý syn tesaře, který žil před 2000 léty, byl Boží syn, který dělal zázraky, ačkoli pro to neexistuje jediný důkaz.

1 2
možnosti
OK

Nerozumím vám. Chcete říci, že křesťan nemůže věřit na vědu? A proč?

2 1
možnosti
OK

Z výše uvedených "aforismů" vyplývá, že v žádném případě nejsem katolík. Přesto jím jsem. Prosím tedy autora o vyřešení tohoto pozoruhodného paradoxu.

2 1
možnosti
Foto

Pan autor má nějaký hodně hluboce zakořeněný mindrák z katolíků. Podle uvedených "aforismů," jejichž vymýšlením strávil zcela jistě minimálně hodinu, jsem došel ke stejnému závěru jako Vy.

2 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.