Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se týká zpráv v našich současných médiích, tak o osvobození v  roce 1945 Rudou armádou tam téměř nic není. Zato o osvobození naší republiky Americkou armádou jsou plná média.

Je jen otázkou času, kdy se II. světová válka bude prezentovat pouze jako vítězství Američanů s Brity nad Německem a SSSR, jelikož čím dál více našich médií prezentuje názor, že II. světovou válku rozpoutali Němci společně se SSSR.

8 3
možnosti
VP

Co je na názoru, že II. světovou válku rozpoutali Němci společně s SSSR špatně?

9 4
možnosti
JK

co se dá dělat..tady se řeší novodobé spekulace na staré otázky v moderním stylu,ale to nestačí neb souvislosti na tyto otázky jsou mnohem hlubší než si každý může připustit.Bylo by dobré aby si každý zapamatoval to co napsal a za rok to porovnal se stavem věcí které budou aktuální v té době. Nic ve zlém..jen konstatuji svůj názor na to co asi bude....

1 0
možnosti
MK

No nevím, Sověti k nám sice dopravili diktaturu, ale Lidice, Ležáky a denní dávka četby popravených se nekonaly. Rudá armáda se navíc od nás stáhla do konce roku 1945 - z tohoto hlediska to jednoznačně osvobození bylo a je zajímavé, že debaty na toto téma se vedou více dnes v době kdy si válku pamatuje většina jako téma k filmům než v disidentských kruzích v dobách kdy byla Německá přítomnost u nás v živé paměti.

Rovněž se rádo zapomíná, že za bolševiky si můžeme hlavně sami, nejen hlasováním pro ně, ale neschopností osttních stran se jim postavit - ro roku 1968 tu Rusové měli pár poradců a tanky krotit kontrarevoluci v roce 1948 ani později opravdu nemuseli.

Debaty na téma osvoboditelka či ne, považuji za velice hloupé

10 1
možnosti
MB

Rudá armáda se sice stáhla, ale ovládnutí represivních složek komunisty by bez ní (resp. SSSR) nenastalo - Nosek na vnitru a Reicin z Obranného zpravodajství řádil na obraně. Nehledě na ovládnutí dalších mocenských složek až k národním výborům.

2 0
možnosti
Foto

Nejlépe tedy uděláte, budete-li vdščný tomu, kdo nás neosvobodil, pane Rýznare

1 9
možnosti

Jednu věc je nutno ale říci, Sovětský svaz, nikoliv Ruská federace, nás osvobodili nikoliv  proti naší vůli. Předem ještě než vstoupili sovětská vojska na naše území, byla o tom podepsána příslušná spojenecká dohoda s exilovou vládou v Londýně.

A to přesto, že už v r. 1936 Rudé právo zdůraznilo, že pokud chceme být spojenci Sovětů, tak musíme tomu přizpůsobit vnitřní politiku.  

Jinak řečeno, náklady této východní orientace byly všem veřejně známy už předem, a dlouho předem.

Takže nechápu, čemu se vlastně divíte.

5 1
možnosti
Foto

To bylo před 70 lety. Já píšu o tom, co je dnes.

2 2
možnosti
KD

Včera to s velkou pompou ohlásila ČT 24 ve večerním zpravodajství a dnes celý den ticho. Tak uvidíme.

1 0
možnosti
PT

P96e53t15r 62T42o32m20e78k

8. 5. 2014 21:06

Naprostý souhlas.R^R^R^

5 1
možnosti
JD

V roce 45 byla nahrazena nacistická okupace komunistickou ... ruským mužikům nemáme být za co vděční...

7 8
možnosti
Foto

Mužikům možná ano, ale určitě ne těm, kdo je zastupují a reprezentují.

A navíc - podle současné situace většina Rusů podporuje Putinovskou expanzi za rozšíření hranic.

7 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.