Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že na základě vašeho nařčení „Za jedno jediné použití kondomu jdou navěky do pekla.“ mohu zodpovědně usoudit, že jste lhář.

Mimochodem pokud jde o papežskou neomylnost, i jako evangelík mohu zodpovědně prohlásit, že buď o ní víte starou bačkoru (ale o to sebevědoměji exhibujete vlastní neznalost), nebo opět lež vydáváte za pravdu.

Stejně je legrační, jak do Vánoc napasujete kondomy – co že vám tak leží na srdci? Jste snad katolík, abyste se něčím takovým musel řídit? A pokud nejste, vážně vám osud katolických manželů leží tak na srdci, že vám jejich kondomy nedají spát?

0 0
možnosti

Článek je to dost nepovedený, kdyby na podobných argumentech měla stát ŘK víra, byla by asi v koncích. Ono by se dalo s úspěchem polemizovat i o těch ateistech, kteří s velkou vervou oslavují všechny ty svátky zlé církve. O Slunovratu asi moc nevíte, je to módní záležitost, tak přivírám oči.

2 0
možnosti

P89e79t21r 83S75k96á52c15e38l

25. 12. 2012 23:45

ŘK víra začíná být v koncích. Např. pan farář Rozkydal z Rakvic do Vatikánu vzkázal, ať jemu ukáží, kde je v Bibli uvedeno, že se kněz nesmí oženit. A tím u ŘK církve skončil. Vatikán nemá úplně jasno jak přistupovat k výstřelkům "moderní", uspěchané doby. Čím dál více křesťanů nosí svůj chrám v sobě a neklaní se hmotným modlám. Co ukrývají Vatikánské knihovny, proč nás, vzdělanější populaci, neinformují? Jejich strach je špatným rádcem a plodí zlo. Vlastně ani neumějí ovládat toky peněz, do nichž se ponořili vlastnictvím pozemků, budov, lesů a polí. Ale tohle všechno bylo předpovězeno moudrými světa, pomalu ale jistě se vše naplňuje. I podle Nového zákona. Bude líp.R^

0 1
možnosti

Áno, áno. Voni byli na blogu u Štěpánky, a poněvádž jsou do ní zamilovanej, tak taky honem slavěj Slunovrat.

2 0
možnosti
Foto

J18i84ř41í 95K72i81n94d46l

25. 12. 2012 11:09

To vítáte návrat slunce tancem jako staří Slované a vzpínáte ruce ke slunci. Chtěl jsem tu zkusit, vzal jsem i rumba koule, ale slunce není vidět je mlha. Všichni jsme hrozní ateisti.  V místních novinách se objeví malinká zpráva, že v kostele bude Vánoční mše Jakuba Ryby dne 24.12. v 15:00 hodin. Ten den je kostel je narvaný k  prasknutý a to mladými, střední generací a  s podivem je zde málo rychlých holích. V kostele je ticho a všichni poslouchají. Na závěr všichni povstanou a zpívají koledu Narodil Kristus pán. 90 procent má lucerničky, aby si z kostela odnesli betlémské světlo. Stejně je to při půlnoční mši.  Kostel je plný a lidi v kostele zpívají koledy a na závěr  Beránku boží. Pořád při dobré vůli v tom nemohu najít návrat slunovratu

5 1
možnosti

Jsem si jistá, že autor nikde nic nehledá a ani se nezmiňuje, že by jste někde (zrovna vy) něco našel. Píše o svých pocitech a svém vnímání. V mnohém se s ním ztotožním. Konec roku pro mě má určitě duchovní rozměr, jsem ale stále méně ochotná k nim přizvat (jakoukoli) církev. Je to pro mě mocenská instituce, která slouží sama sobě, ne lidem, ne Bohu a už vůbec ne víře. Kdyby byl Vatikán pochodní, která by šla v čele příkladem duchovní a morální čistoty a lásky k bližním, bylo by na světě nepoměrně lépe. Ale není. A nebude.

1 2
možnosti

Vaše myšlenkové pochody jsou poněkud podivné.

Třeba to, že na půlnoční byla zadní část osazenstva kostela pod parou. A kdo to asi tak byl, ti co byli pod parou? Ti co tam chodí normálně, to teda nebyli. To byli tak zvaní jednoročáci, kteří tam jdou jednou za rok a berou to jako nějaké show. A podle tohoto vyvozujete, že to není to pravé. Opravdu velmi zajímavá logika.

9 2
možnosti
Foto

J70a96n 15R48ý24z21n93a11r

25. 12. 2012 11:04

Vážený pane-to není logika, ale každoročně opakovaný zážitek. Jinak máte pochopitelně pravdu.

2 3
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.